Ενωτικός τώρα ο Τραμπ – Το νέο του μήνυμα μετά την παραπομπή του σε δίκη

Ζητά από τους οπαδούς του να σταματήσουν τα επεισόδια

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τους Αμερικανούς να «ξεπεράσουν τα πάθη της στιγμής και να ενωθούν ως ένας αμερικανικός λαός» σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα μετά την απόφαση για τη δεύτερη παραπομπή του σε δίκη στη Γερουσία (impeachment) εξαιτίας της υποκίνησης της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο.

Υπερψηφίστηκε η παραπομπή Τραμπ - H Γερουσία θα αποφασίσει αν θα καθαιρεθεί

Στο μήνυμά του πάντως ο Τραμπ απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο γεγονός αυτό.

«Καταδικάζω απερίφραστα τη βία που είδαμε την περασμένη εβδομάδα. Η βία και ο βανδαλισμός δεν έχουν απολύτως καμία θέση στη χώρα μας και καμία θέση στο κίνημά μας. Η βία του όχλου είναι ενάντια σε όλα όσα πιστεύω και σε όλα όσα αντιπροσωπεύει το κίνημά μας», είπε, θέλοντας να δείξει ένα πιο ενωτικό πρόσωπο.

Τραμπ: «Φλερτάρει» με την ιδέα να αποδώσει χάρη στον ίδιο και τα παιδιά του

«Κανένας από τους αληθινούς υποστηρικτές μου δεν μπορεί να τάσσεται υπέρ της πολιτικής βίας. Αν το κάνατε αυτό δεν υποστηρίζετε το κίνημά μας, του επιτίθεστε, επιτίθεστε στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό», συνέχισε και ζήτησε από τους οπαδούς του να κάνουν τα πάντα για να αποκλιμακωθεί η ένταση και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

«Δεν πρέπει να υπάρξει καθόλου βία, καμία παραβίαση του νόμου, κανένας βανδαλισμός οποιουδήποτε είδους σε διαδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, ώστε η ορκωμοσία του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν να γίνει με τάξη και ασφάλεια», ξεκαθάρισε ο Τραμπ.

ΗΠΑ: Ο Πενς απέρριψε την 25η τροπολογία για την καθαίρεση του Τραμπ

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη αναγγείλει ότι δε θα είναι παρών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top