Κατατέθηκε άρθρο για την παραπομπή του Τραμπ ως «υποκινητή ανταρσίας»

Για «συνέργεια» κατηγορεί η Πελόζι τους Ρεπουμπλικανούς

Κατατέθηκε στη Βουλή άρθρο για την παραπομπή του Τραμπ με την κατηγορία «υποκίνησης ανταρσίας». Την ίδια ώρα, για «συνέργεια» κατηγορεί η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, τους Ρεπουμπλικάνους που μπλόκαραν άμεση διαδικασία για την καθαίρεση του προέδρου.        

Εισβολή Καπιτώλιο: «Aνησυχία για νέα επεισόδια έως την ορκωμοσία Μπάιντεν»

H Πελόζι δήλωσε πως το Σώμα θα εξετάσει τον νόμο για προσφυγή στην 25η Τροπολογία που προβλέπει την καθαίρεση ενός προέδρου, ο οποίος δεν είναι ικανός να εκτελέσει τα επίσημα καθήκοντά του, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι μπλόκαραν μια αρχική προσπάθεια προώθησης του νόμου στο Σώμα. Παράλληλα, η Πελόζι ανέφερε πως έπειτα από αυτή τη διαδικασία, οι Δημοκρατικοί θα ψηφίσουν για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. 

Στο άρθρο για την παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου, σημειώνεται πως ο Τραμπ απευθύνθηκε σε ένα πλήθος διαδηλωτών λίγο πριν οι υποστηρικτές του εξαπολύσουν την επίθεση και το κατηγορητήριο αναφέρει πως με τα όσα είπε στο πλήθος «ενθάρρυνε και προβλέψιμα οδήγησε» στις παράνομες πράξεις στο Καπιτώλιο. 

Εισβολή Καπιτώλιο: Πέντε οι νεκροί - Θα δώσει χάρη στον εαυτό του ο Τραμπ;

O βουλευτής Στένι Χόγερ, υπεύθυνος για την πρόγραμμα εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, δήλωσε πως το Σώμα ενδέχεται να ψηφίσει επί της παραπομπής την Τετάρτη.  Σύμφωνα με το Politico το άρθρο μομφής, όπως αποκαλείται, στηρίζεται από τουλάχιστον 218 Δημοκρατικούς βουλευτές, αρκετούς για να ψηφιστεί όταν τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια. 

Αν εγκριθεί, ο Τραμπ θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας που θα παραπεμφθεί για δεύτερη φορά. 

Η Πελόζι κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι «θέτουν σε κίνδυνο την Αμερική» «συνεργώντας» με τον Τραμπ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «υποκίνησε μια δολοφονική ανταρσία εναντίον της Αμερικής» με τη βίαιη εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο. 

ΗΠΑ: 24ωρη προθεσμία στον Πενς να «ξηλώσει» τον Τραμπ από τα καθήκοντά του

Ακόμη, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτάχθηκαν στην έγκριση ψηφίσματος που καλούσε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να απομακρύνει τον πρόεδρο από το αξίωμα, επικαλούμενος την 25η Τροπολογία. «Η συνενοχή τους θέτει σε κίνδυνο την Αμερική, υπονομεύει τη δημοκρατία μας και αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε σε ανακοίνωσή της.

«Η απειλή που θέτει ο πρόεδρος στην Αμερική είναι άμεση, οπότε άμεσες θα είναι και οι ενέργειές μας», είπε.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top