Κορωνοϊός: Η ΕΕ εξασφάλισε άλλα 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Οι ανακοινώσεις της Κομισιόν

Ευχάριστα είναι τα νέα στο πεδίο των εμβολιασμών, καθώς η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκτεινε το συμβόλαιο που είχε με την Pfizer/BioNTech.

 

 

Όπως ανακοινώθηκε εξασφαλίστηκαν 300 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο που θα διατεθούν στις χώρες της ΕΕ.

Κορωνοϊός: Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer σε 16 μεταλλάξεις

Μιλώντας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, η κυρία φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι «η ΕΕ έχει πολλά σχέδια για το 2021, όπως να ξαναχτίσουμε την οικονομία μας, αλλά όλα αυτά απαιτούν να ξεπεράσουμε και να νικήσουμε την πανδημία κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερο Ευρωπαίοι, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Όπως είπε από τις επιπλέον αυτές δόσεις που εξασφαλίστηκαν, οι 75 εκατ. θα είναι διαθέσιμες εντός του δεύτερου τριμήνου και οι υπόλοιπες λίγο αργότερα, τονίζοντας ότι πρόκειται για τελική συμφωνία και όχι απλώς για διαπραγματεύσεις.

Εμβολιασμός: Χρήσιμες οδηγίες για το ραντεβού για το εμβόλιο

Ουσιαστικά με αυτήν τη συμφωνία ο αριθμός των δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNtech διπλασιάζεται και θα φτάσει τις 600 εκατ. δόσεις. 

Μητσοτάκης: Από 5.000 στους 8.000 οι εμβολιασμοί ημερησίως

«Η Κομισιόν ενέκρινε και το εμβόλιο της Moderna και πλέον με τα δύο αυτά εμβόλια έχουμε δόσεις, ώστε να εμβολιαστούν 380 εκατ. ευρωπαίοι πολίτες, δηλαδή ποσοστό περίπου 80% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ. Τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν και άλλα εμβόλια», ανέφερε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top