Μητσοτάκης: Από 5.000 στους 8.000 οι εμβολιασμοί ημερησίως

Τι είπε ο Πρωθυπουργός στη σύσκεψη για την Covid-19

Βίντεο από την τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου εμβολιασμού στις 5/1/21

Σύσκεψη για την Covid-19 με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, καθώς αναπτύσσονται στα νοσοκομεία 223 εμβολιαστικές γραμμές.

Ξεκινά ο εμβολιασμός πολιτών άνω των 85 ετών από τη Δευτέρα!

«Επενδύουμε στη διαφάνεια και στη λογοδοσία και στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναρτώνται καθημερινά λίγο πριν τις 18:00 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο της επικρατείας και σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Είναι μία διαδικασία, η οποία είναι πλήρως ψηφιοποιημένη από τις υπερσύγχρονες αποθήκες έως τα κέντρα εμβολιασμού, ώστε να διασφαλίζεται ο αναγκαίος έλεγχος σε κάθε κρίκο της αλυσίδας και η άμεση παρέμβαση όπου χρειάζεται» τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

Μητσοτάκης: Από τις 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού 

Όπως είπε, ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, με ασφάλεια, με διαφάνεια και το κυριότερο χωρίς λάθη έως σήμερα. 

Ακόμη, αναφέρθηκε στις τρεις αρχές του σχεδιασμού: 

  • ασφάλεια στην ανάπτυξη των εμβολιαστικών δομών και διαδικασιών
  • πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία ως προς τους διενεργούμενους εμβολιασμούς και τις ομάδες προτεραιότητας και 
  • ταχύτητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι «η προτεραιότητα την οποία είχε καθορίσει η επιτροπή εμβολιασμών ήταν σαφής: εμβολιασμός υγειονομικών σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και βέβαια εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων. Στις 4/1 μπήκαν στο πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς προβλήματα άλλα 51 νοσοκομεία, σήμερα προστίθενται άλλα 55 νοσοκομεία και στις 11/1 τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top