Ξεκινά ο εμβολιασμός πολιτών άνω των 85 ετών από τη Δευτέρα!

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες-Όσα είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 85 ετών, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο εμβολιασμούς που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού. Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα. Στη συνέχεια,  θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Τα πρώτα sms για το πού εμβολιάζονται θα αποσταλούν τη Δευτέρα. Οι πολίτες άνω των 85 ετών, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα λάβουν το σχετικό sms και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν την ώρα και στο σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.

Εμβολιασμός: Χρήσιμες οδηγίες για το ραντεβού για το εμβόλιο

«Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση, είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο».

Μητσοτάκης: Από τις 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού 

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όταν ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες, τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο (emvolio.gov.gr) μέσω της οποίας θα μπορούν οι πολίτες να δηλώνουν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν, καθώς και η αποστολή των sms στο 13034.

Τέλος, αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε χθες μέσω της οποίας μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν ότι θέλουν να υποβληθούν σε rapid test, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι τα τεστ ξεκίνησαν ήδη σήμερα, ενώ η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και όταν θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top