Σπάει κάθε ρεκόρ το Ισραήλ - Έχει ήδη εμβολιαστεί μισό εκατομμύριο πολιτών

Στο τρίτο lockdown η χώρα από την περασμένη Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Άδεια η Ιερουσαλήμ εξαιτίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων περιορισμού-  βίντεο AP

Με τους ταχύτερους ρυθμούς παγκοσμίως προχωρά τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό το Ισραήλ, με τον αριθμό των εμβολιασμένων ατόμων να πλησιάζει τους 500.000.

Ισραήλ: Τρίτο πιο αυστηρό γενικό lockdown - Τι μέτρα θα ισχύουν

Στο Ισραήλ οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν μια εβδομάδα νωρίτερα από την έναρξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέχρι την Κυριακή είχαν χορηγηθεί ήδη 280.000 δόσεις του εμβολίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών έφτανε τους 495.000, δηλαδή περισσότερους από 1 στους 20 πολίτες, το πρωί της Τρίτης.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Ισραήλ - Πρώτος εμβολιάστηκε ο Νετανιάχου

Ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Έντελσταϊν, απέρριψε χθες τις φήμες ότι τα αποθέματα του εμβολίου της Pfizer που χρησιμοποιεί το Ισραήλ είναι χαμηλά. «Ακούω παντού φήμες για σοβαρή έλλειψη εμβολίων. Δεν υπάρχει έλλειψη και δεν θα υπάρξει έλλειψη» είπε.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ μπήκε σε ένα τρίτο lockdown την περασμένο Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, το οποίο θα διαρκέσει για τρεις εβδομάδες, με σκοπό να σταματήσει η διασπορά του ιού στη χώρα που διπλασιάζεται σε μια κλίμακα ανά δύο εβδομάδες.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, άνω των 60 και σε ομάδες κινδύνου. Στο πλάνο των εμβολιασμών μπαίνουν και οι εκπαιδευτικοί από την Πέμπτη, καθώς τα σχολεία στο Ισραήλ δεν έκλεισαν με το lockdown.

Kι όλα αυτά, ενόψει των εκλογών της 23ης Μαρτίου, που προκηρύχθηκαν μετά την κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού, την περασμένη εβδομάδα. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα είναι για πολλοστή φορά υποψήφιος στις εκλογές και θέλει να επιτύχει καλά αποτελέσματα τόσο στους χειρισμούς της υγειονομικής κρίσης, όσο και στο άνοιγμα της οικονομίας. 

«Μόλις τελειώσουμε με αυτό το στάδιο... μπορούμε να βγούμε από την πανδημία του κορωνοϊού, να ανοίξουμε την οικονομία και να κάνουμε πράγματα που καμία χώρα δεν μπορεί να κάνει», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε τηλεοπτική ομιλία.

Οι αρχές εξετάζουν το άνοιγμα σταθμών εμβολιασμού που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ενώ σύμφωνα με το IsraelTimes, o Νετανιάχου βρίσκεται σε επικοινωνία με την Pfizer για να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει απόθεμα δόσεων και τον Ιανουάριο.

Το εβραϊκό κράτος έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 400.000 κρούσματα της Covid-19 και 3.210 θανάτους εξαιτίας της νόσου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top