Ισραήλ: Τρίτο πιο αυστηρό γενικό lockdown - Τι μέτρα θα ισχύουν

Η χώρα κατέγραψε τέσσερα κρούσματα της νέας μετάλλαξης

Άδεια η Ιερουσαλήμ εξαιτίας του κορωνοϊού και των μέτρων περιορισμού. AP Hub Video

Τρίτο και πιο αυστηρό, γενικό lockdown ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρχές στο Ισραήλ, καθώς μετά την αύξηση κρουσμάτων η επιβολή νέων μέτρων κρίθηκε ως μονόδρομος. Η απόφαση αυτή έρχεται μόλις λίγες μέρες από την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα.

Κορωνοϊός Ισραήλ: Έρχονται νέα αυστηρά μέτρα μετά την αύξηση κρουσμάτων

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε, μάλιστα, τέσσερα περιστατικά της νέας μετάλλαξης του ιού που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

Το τρίτο lockdown ξεκινάει από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 17:00 και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Ωστόσο ενδέχεται να παραταθεί για ακόμα δύο εβδομάδες, εκτός αν ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων μειωθεί κάτω από 1.000.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Ισραήλ - Πρώτος εμβολιάστηκε ο Νετανιάχου

Τι περιλαμβάνει το τρίτο lockdown 

Οι Ισραηλινοί δεν θα μπορούν να μετακινούνται περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από την κατοικία τους και τα περισσότερα καταστήματα θα είναι κλειστά εκτός για διανομή.

Οι επαγγελματικοί τομείς που δεν δέχονται κοινό πρέπει να έχουν μόνο το 50% του προσωπικού τους στους χώρους τους.

Θα είναι ωστόσο δυνατό να πηγαίνει κάποιος για εμβολιασμό και τα σχολεία θα λειτουργούν εν μέρει.

lockdown Ισραήλ

Άδειοι οι δρόμοι της Ιερουσαλήμ λόγω κορωνοϊού. AP Images

Υπενθυμίζεται ότι από ένα πρώτο εθνικό lockdown την άνοιξη, οι αρχές επέβαλαν ένα δεύτερο τον Σεπτέμβριο, όταν η χώρα είδε ένα από τα πιο αυξημένα ποσοστά μόλυνσης ανά κάτοικο στον κόσμο.

Έπειτα από μια μείωση, οι μολύνσεις από κορωνοϊό αυξήθηκαν και πάλι, με τον αριθμό τους να έχει φθάσει τώρα τις 385.022, εκ των οποίων 3.150 θάνατοι, σε έναν πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.

Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες εξωτερικού

Αυτήν την εβδομάδα οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στους ξένους υπηκόους που έρχονται από τη Βρετανία, τη Δανία και τη Νότια Αφρική, ενώ αυστηροποίησε τα υγειονομικά μέτρα επιβάλλοντας υποχρεωτική καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top