Κορωνοϊός Ισραήλ: Έρχονται νέα αυστηρά μέτρα μετά την αύξηση κρουσμάτων

Καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός νέων μολύνσεων των τελευταίων δύο μηνών

lockdown Ισραήλ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που έχει καταγραφεί τους τελευταίους δύο μήνες, όταν και ανακοινώθηκε η χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας. Η χώρα είχε ανακοινώσει το δεύτερο lockdοwn στις 25 Σεπτεμβρίου και διήρκεσε έναν μήνα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας , ο αριθμός νέων μολύνσεων έφτασε τις 2.867, το μεγαλύτερο νούμερο που καταγράφηκε από τις 12 Οκτωβρίου. Ο αριθμός αυτός αντικατοπτρίζει εν μέρει τον μεγάλο αριθμό διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν και έφτασαν τα 81.675, ημερήσιο ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Επίσης, το ποσοστό των θετικών δοκιμών από τις συνολικές δοκιμές, αυξήθηκε επίσης και έφτασε το 3,5%, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό σε σχεδόν δύο μήνες για μια εργάσιμη ημέρα. Τα επίπεδα δοκιμών γενικά μειώνονται τα σαββατοκύριακα, με τον ρυθμό θετικότητας να αυξάνεται προσωρινά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 363.287, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στις 20.112, συμπεριλαμβανομένων 392 ασθενών σε σοβαρή κατάσταση και 144 σε ΜΕΘ. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 3.030.

lockdown Ισραήλ

Έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα στο Ισαρήλ. AP Images

Προ των πυλών τα νέα μέτρα

Ο υφυπουργός Υγείας Yoav Kisch δεν απέκλισει το ενδεχόμενο «πρόσθετων περιορισμών».

Το κριτήριο αναφοράς που έχει οριστεί από την κυβέρνηση για την επαναφορά περιορισμών είναι τα κατά μέσο όρο 2.500 ημερήσια κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα ή ο μέσος όρος μετάδοσης Rt ξεπεράσει το 1,32. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Rt «άγγιξε» το 1,27 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Kan ανέφερε την Τρίτη το βράδυ ότι το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να προτείνει διακοπή της εμπορικής δραστηριότητας που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει για πέντε εβδομάδες.

Σύμφωνα με το αναφερόμενο σχέδιο, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις πιθανότατα θα κλείσουν για πέντε εβδομάδες. 

Τα σχολεία αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά στις ζώνες χαμηλής και μεσαίας επικινδυνότητας. Οι περιορισμοί πρέπει να διαρκέσουν περισσότερο χρόνο, επειδή η υποτιθέμενη μείωση των λοιμώξεων που θα ακολουθήσει πιθανότατα θα είναι πιο αργή. Από την άλλη, τα σχολεία στα «hotspots» του ιού θα κλείσουν, εάν επιβληθούν νέοι περιορισμοί.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top