Οργή Τουρκίας για τις κυρώσεις των ΗΠΑ - Ακάρ: Κλονίστηκαν οι συμμαχίες μας

Ποιος «υποβάθμισε» τις αμερικανικές κυρώσεις

Η οργή της Τουρκίας για την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλει κυρώσεις είναι έντονη, ενώ σήμερα την καταδίκασε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400 ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον

«Αυτή η απόφαση για κυρώσεις κλόνισε όλες τις αξίες της συμμαχίας των χωρών μας», δήλωσε, τονίζοντας  ότι η επιστροφή στη συνεργασία και την αλληλεγγύη με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα προσέφερε μια σημαντική συμβολή στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.. Χθες, η Ουάσινγκτον επέβαλε τις κυρώσεις σε βάρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB), του προέδρου της και τριών άλλων στελεχών της. 

Κυρώσεις κατά Τουρκίας: Με αντίποινα απειλεί η Άγκυρα τις ΗΠΑ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αντέδρασε χθες καταδικάζοντας την απόφαση. «Η Τουρκία θα κάνει τα απαραίτητα βήματα ενάντια στην απόφαση αυτή, η οποία αναπόφευκτα θα επηρεάσει τις σχέσεις μας αρνητικά και θα απαντήσει με τον τρόπο και στον χρόνο που θα το θεωρήσει σκόπιμο».

Κυρώσεις Τουρκία: Ικανοποίηση από το ΥΠΕΞ για την απόφαση των ΗΠΑ

Από την άλλη βέβαια, ο επικεφαλής της SSB, Ισμαήλ Ντεμίρ, υποβάθμισε τις αμερικανικές κυρώσεις και δήλωσε σήμερα: «Περιμένουμε πως αυτό δε θα επηρεάσει πολύ τις σχέσεις μας. Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Όπως είπαν και οι ίδιοι, υπάρχει συνεργασία με την Τουρκία σε πολλούς τομείς. Εμείς και αυτοί περιμένουμε πως αυτό θα συνεχισθεί», είπε στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top