Βέλγιο: Εθελοντής «Άγιος Βασίλης» έσπειρε τον κορωνοϊό σε γηροκομείο

Μόλυνε 75 τρόφιμους και μέλη του προσωπικού

Ένας εθελοντής, ντυμένος Άγιος Βασίλης σκόρπισε τον κορωνοϊό σε γηροκομείο στο Βέλγιο, μολύνοντας 75 τρόφιμους και μέλη του προσωπικού. 

Την περασμένη εβδομάδα ο Άγιος Βασίλης και οι βοηθοί του επισκέφθηκαν το γηροκομείο Hemelrijck στην πόλη Μολ, κοντά στην Αμβέρσα.

Βέλγιο Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας- Κλειστά εστιατόρια για έναν μήνα

Τρόφιμοι και προσωπικό τους υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, ωστόσο ο… Άγιος Βασίλης κατηγορείται ότι ήταν υπερμεταδότης του κορωνοϊού και κόλλησε 61 ηλικιωμένους και 14 εργαζόμενους στον οίκο ευγηρίας. 

Τρεις μέρες μετά την επίσκεψή του, ο εθελοντής νόσησε και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Οι υγειονομικές αρχές του Βελγίου, που κατηγορείται από τη Διεθνή Αμνηστία ότι άφησε στην τύχη τους τα γηροκομεία, υπέβαλε σε τεστ τρόφιμους και προσωπικό και βγήκαν τα δυσάρεστα αποτελέσματα. 

Μίνι lockdown στις Βρυξέλλες - Κλείνουν για ένα μήνα μπαρ και καφέ

«Ήταν μια μαύρη μέρα για τον οίκο ευγηρίας. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά τόσο για τον άντρα που υποδύθηκε τον Άη Βασίλη, όσο και γι’ αυτούς που διοργάνωσαν την επίσκεψή του και για το προσωπικό», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Βιμ Κάγιερς.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά ΜΜΕ απαθανάτισαν πολλούς τρόφιμους να μη φορούν μάσκες, ενώ ο Άγιος Βασίλης και οι βοηθοί του δεν τηρούσαν τις αναγκαίες αποστάσεις από τους ηλικιωμένους. 

Βέλγιο: Νεκρή μια κοπέλα μόλις 18 ετών από κορωνοϊό

Ο δήμαρχος κατηγόρησε για ανεύθυνη στάση τους υπευθύνους του γηροκομείου, οι οποίοι προσπαθούν τώρα με τη βοήθεια των Αρχών, του Ερυθρού Σταυρού και του κυβερνήτη της Αμβέρσας να θέσουν υπό έλεγχο τα κρούσματα. 

Ο Βέλγος λοιμωξιολόγος, Μαρκ Φαν Ρανστ, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το πώς ένας άνθρωπος κατάφερε να μολύνει τόσα άτομα και εκτίμησε ότι πιθανότερη αιτία για τη διασπορά ήταν ο κακός εξαερισμός του χώρου. 

Το Βέλγιο έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στον πλανήτη από κορωνοϊό. Μόνο το Σάββατο ανακοινώθηκαν 2.762 νέα κρούσματα και άλλα 4.978 την Κυριακή. Ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει στη χώρα στις 5 Ιανουαρίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top