Βέλγιο Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας- Κλειστά εστιατόρια για έναν μήνα

Νέα αυστηρά μέτρα μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων

Στις 8/10 επιβλήθηκε κλείσιμο μπαρ και καφετεριών για έναν μήνα στις Βρυξέλλες- βίντεο Reuters

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:00 έως τις 5:00 τα χαράματα και κλείσιμο των εστιατορίων για έναν μήνα, με δυνατότητα επανεξέτασης του μέτρου σε 2 εβδομάδες, επιβάλλει το Βέλγιο για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την πίεση στο σύστημα υγείας. Θα υπάρξει επίσης απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ μετά τις 20:00.

Κορωνοϊός: Απόλυτο ρεκόρ κρουσμάτων στο Βέλγιο

Eπιπλέον, ο αριθμός των στενών επαφών μειώνεται δραστικά. Από τώρα και στο εξής, όλοι εκτός της δικής τους οικογένειας μπορεί να έχουν το πολύ μία στενή επαφή. Κάθε οικογένεια μπορεί επίσης να δεχτεί 4 άτομα στο σπίτι κάθε δύο εβδομάδες. Η τηλεργασία είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα, «όσο το δυνατόν περισσότερο».Οι χριστουγεννιάτικες αγορές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως και οι υπαίθριες αγορές και τα χειμερινά χωριά.

Μίνι lockdown στις Βρυξέλλες - Κλείνουν για ένα μήνα μπαρ και καφέ

«Εμείς οι Βέλγοι είμαστε προσκολλημένοι στην ελευθερία μας, αλλά και στην υγεία μας. Χωρίς υγεία, δεν έχει ελευθερία. Χωρίς υγεία, δεν έχει ευτυχία. Χωρίς υγεία, δεν έχει ζωή. Κάνουμε ένα βήμα πίσω και μετά κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός ισχυρότεροι  ξανά», δήλωσε σχετικά ο Πρωθυπουργός Ντε Κρόου.

«Παρά τα μέτρα που έχουμε λάβει, οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία. Σήμερα, σχεδόν 2.000 άτομα με Covid-19 βρίσκονται σε νοσοκομεία. 327 άτομα είναι εξαιρετικά άρρωστοι και εντατικά. Χθες έπρεπε να αποχαιρετήσουμε 35 άτομα που έχουν πεθάνει. Αυτά είναι συγκλονιστικά στοιχεία και είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που είδαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», είπε.

Η κυβέρνηση και η επιτροπή εθνικής ασφάλειας εισάγουν ένα νέο σύστημα «τεσσάρων φάσεων» για την ταξινόμηση της επικινδυνότητας του ιού στη χώρα.  Τα σημερινά μέτρα αντιστοιχούν στα ευρήματα της 4ης φάσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top