Μήνυμα ΠΟΥ για Ελλάδα: «Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη»

Τι είπε ο περιφερειακός διευθύντης Ευρώπης για την πανδημία

Το μήνυμα του γενικού περιφερειακού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, μεταδόθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Κικίλιας: Είμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα - Να αντέξουμε μέχρι το εμβόλιο  

«Είναι μια πρόκληση την οποία μπορούμε να αντιπαρέλθουμε αν κάνουμε σωστές επιλογές. Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε τη γραμμή εδώ. Ο ιός έχει ακόμη τη δυνατότητα να κάνει εξαιρετικά μεγάλο κακό» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Κλούγκε σημείωσε ότι στη χώρα μας ο εμβολιασμός για τις ασθένειες βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. «Η μεγάλη πλειονότητα ελληνικού πληθυσμού προστατεύεται μέσω ενός ευρέως προγράμματος εμβολιασμού. Γνωρίζετε πολύ καλά την προστασία που σώζει ζωές μέσω του εμβολιασμού» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

«Δεν είναι ασύνηθες να ανησυχούμε για τον εμβολιασμό. Το να πάρει κανείς το εμβόλιο θα είναι ένας καταλύτης, ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας» είπε και σημείωσε πως ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να χορηγηθεί έγκριση.

«Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο εμβολιασμού του Covid-19. Έχει σημειώσει τεράστια προσπάθεια ώστε ο αριθμός εμβολίων θα διανεμηθεί με δίκαιο τρόπο. Τώρα το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί» είπε αναφερόμενος στη χώρα μας και σημείωσε πως ο ΠΟΥ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και το υπουργείο Υγείας.

«Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας. Σας εύχομαι σε όλους σας Έλληνες, Καλά Χριστούγεννα. Το μεγαλύτερο δώρο θα είναι να δράσουμε υπεύθυνα, να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης» είπε και έκλεισε το μήνυμά του λέγοντας «ευχαριστώ» στα ελληνικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top