Βρυξέλλες: Αυτός είναι ο Ευρωβουλευτής που συμμετείχε στο παράνομο πάρτι

Βρέθηκαν ναρκωτικά στο σακίδιό του - Τι λέει ο ίδιος

Jozsef Szajer

Ο Ούγγρος Ευρωβουλευτής Jozsef Szajer, μέλος του κόμματος Fidesz του Βίκτορ Ορμπάν μετείχε στο πάρτι που διέλυσε η αστυνομία στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια παραιτήθηκε από μέλος τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω της επικείμενης δημοσιότητας.

Βέλγιο: Ερωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες - Συμμετείχε και Ευρωβουλευτής

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών, «την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020, περίπου στις 9:30 μ.μ., κλήθηκαν αστυνομικές υπηρεσίες από γείτονες που διαμαρτύρονταν για φήμες και πιθανή παραβίαση μέτρων Covid-19 σε ένα διαμέρισμα στην οδό Steenstraat, 1000 Βρυξέλλες. Επί τόπου, οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου είκοσι άτομα. Ελέγχθηκε η ταυτότητα όλων των παρόντων. Δύο συμμετέχοντες, ο D. O. (γεννήθηκε το 1977), ο P. B. (γεννήθηκε το 1987), επικαλέστηκαν τη διπλωματική τους ασυλία».

«Ένας περαστικός ανέφερε στην αστυνομία ότι είδε έναν άνδρα να φεύγει και ότι θα μπορούσε να ταυτοποιήσει αυτόν τον άντρα. Ο άντρας είχε αίμα στα χέρια, τραυματίστηκε πιθανότατα την ώρα που πήγε να φύγει. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο σακίδιο του. Αυτός ο άντρας δεν μπόρεσε να παράσχει ταυτοποίηση. Συνοδεύτηκε στο σπίτι του, όπου έδειξε ένα διπλωματικό διαβατήριο που τον πιστοποιεί. αναγνωρίζοντάς τον ως S.J., γεννημένο το 1961».

Στη συνέχεια έγινε ο ίδιος ο S.J. ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στα γεγονότα. Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Σε ό,τι αφορά τα νέα που αναφέρθηκαν στον βελγικό Τύπο για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου - καθώς δεν είχα ταυτότητα - δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε διαδικασία και τελικά μου έκανε μια επίσημη προφορική προειδοποίηση και με μετέφερε στο σπίτι».

«Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει άμεσο τεστ, αλλά δεν το έκαναν. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρήκαν ένα χάπι, αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω γνώση ποιος και πώς το τοποθέτησε. Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών COVID, ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου».

«Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο. Με την παραίτησή μου την Κυριακή, κατέληξα στα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματα. Ζητώ συγνώμη στην οικογένειά μου, στους συναδέλφους μου, στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου ή στην πολιτική μου οικογένεια», κατέληξε ο Jozsef Szajer, μέλος του κόμματος Fidesz.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top