Κάν΄το όπως οι Γάλλοι: Ταξίδεψε με τηλετουρισμό!

Ανακαλύπτουν τον κόσμο από τον καναπέ τους

Γαλλία τουρισμός

Στα νέα δεδομένα προσπαθούν να προσαρμοστούν οι ευρωπαίοι πολίτες, μιας και στην κορωνοϊό εποχή τα ταξίδια έχουν απαγορευτεί μέχρι νεοτέρας. Έτσι μια οικογένεια στο Παρίσι της Γαλλίας, η οικογένεια Faure, ταξιδεύει από τον καναπέ της, μέσω του τηλετουρισμού.

Κορωνοϊός: Η Γαλλία βγαίνει από το δεύτερο lockdown στις 15 Δεκεμβρίου

Σήμερα βρίσκονται στο Μουσείο του Καΐρου. Οι μνημειώδεις πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου είναι τοποθεσίες που είναι αδύνατο να επισκεφτεί κανείς, σε αυτή την περίοδο περιορισμού. Και αναγκαστικά για να συνεχίσει κάποιος να εξερευνάει τον κόσμο, το πράττει μέσα από τα ταξίδια του μυαλού ή μέσω του τηλετουρισμού.

Όπως λέει μέλος της οικογένειας από την Γαλλία, «Είναι ωραίο να μπορώ να ξεφύγω από όλα, ειδικά αυτή τη στιγμή, με κάνει να θέλω πραγματικά να προγραμματίσω ένα ταξίδι πολύ γρήγορα», λέει ο Alix Faure, «εικονικός» τουρίστας. 

Στην άλλη πλευρά της οθόνης, 5.000 χιλιόμετρα μακριά, ο τουριστικός οδηγός βρίσκεται ζωντανά σε κοινωνικά δίκτυα. Προσπαθεί να ανακαλύψει τους διαχρονικούς θησαυρούς του Τουταγχαμών. Η ιδιωτική συνεδρία μιας ώρας κοστίζει περίπου είκοσι ευρώ.

Ακίνητα ταξίδια

Είναι επίσης δυνατό να θαυμάσετε, από απόσταση, τα Βόρεια Φώτα στους παγωμένους ουρανούς της Λαπωνίας στη Φινλανδία. Πριν φύγει αυτή η παράσταση, ο φωτογράφος Alexander Kuznetsov μοιράζεται την εμφάνισή τους, δωρεάν και ζωντανά. 

Γαλλία: 17.881 κρούσματα κορωνοϊού και 276 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Αλλά αυτά τα ακίνητα ταξίδια δεν είναι πάντα τόσο χαλαρωτικά. Καθώς από την μια απαιτείται η πολύωρη «αναμονή» σε έναν καναπέ και από την άλλη, το γεγονός ότι θα πρέπει να δαπανήσεις αρκετά χρήματα για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς για να «ταξιδέψεις», έστω και με την σκέψη.

Όπως έκανε και η Amélie Chataignier η οποία επένδυσε 200 ευρώ σε ένα σετ κεφαλής εικονικής πραγματικότητας και στις προ-ηχογραφημένες διαδρομές του. 

Όπως δήλωσε η ίδια «Είμαι στο δρόμο, βλέπω το τοπίο, τα βουνά, τη θάλασσα στα δεξιά και το μόνο που μου λείπει είναι ο καθαρός αέρας. Είναι σαν να κάνω τουρισμό. Μπορώ να δω τι συμβαίνει στην περιοχή και να ανακαλύψω τοπία που δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να ανακαλύψω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top