Επέστρεψε στην Αττάλεια το Oruc Reis – Δεν ανανέωσε τη navtex η Τουρκία

Πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που θα συζητηθούν κυρώσεις στην Άγκυρα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 27/11, το Oruc Reis έφτασε μια «ανάσα» από το Καστελόριζο, στα 8 ναυτικά μίλια- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Oruc Reis επέστρεψε σήμερα στην Αττάλεια. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε αποστολή που άρχισε τη 10η Αυγούστου. 

Μια «ανάσα» από το Καστελόριζο έφτασε το Oruc Reis

«Το πλοίο μας, το οποίο συνέλεξε 10.995 χλμ 2D σεισμικών δεδομένων, επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας», ανέφερε το υπουργείο μέσω Twitter.

Η Τουρκία δεν ανανέωσε τη navtex, ενώ απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα.

Κρεσέντο προκλητικότητας από τον Ερντογάν - Νέα navtex για το Oruc Reis

H εταιρία δεδομένων εντοπισμού πλοίων Refinitiv επιβεβαίωσε ότι το Oruc Reis επέστρεψε σε λιμάνι της Αττάλειας σήμερα το πρωί. Τα δεδομένα της εταιρείας δείχνουν επίσης ότι το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο Yavuz βρίσκεται σε ύδατα κοντά στη νότια ακτή της Τουρκίας, ενώ το σεισμογραφικό Barbaros Hayreddin Pasa εξακολουθεί να βρίσκεται στη θάλασσα νότια της Κύπρου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top