Χαλάρωση lockdown για να υπάρχει γαλοπούλα στο τραπέζι των Βρετανών

Χρειάζονται εργατικά χέρια στα εκτροφεία

Χριστουγεννιατικο τραπέζι

Άραγε οι Βρετανοί θα έχουν γαλοπούλα τα Χριστούγεννα ή μήπως η επιδημία του νέου κορωνοϊού ανατρέψει και το έθιμο αυτό; 

Για να διασφαλίσει ότι δε θα υπάρχει έλλειψη, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον χαλάρωσε προσωρινά τους κανόνες της καραντίνας για το ξένο εργατικό δυναμικό που πηγαίνει στη χώρα για να εργαστεί στα εκτροφεία πουλερικών της Αγγλίας.

Βρετανία: Η ασπιρίνη θα δοκιμαστεί ως πιθανή θεραπεία κατά του κορωνοϊού

Ενώ οι ταξιδιώτες που φθάνουν από χώρες που έχουν πληγεί πολύ από την πανδημία τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών μόλις αφιχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εποχικοί εργαζόμενοι σε πτηνοτροφικές μονάδες μπορούν να αρχίσουν αμέσως δουλειά.

«Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να απομονώνονται από το ευρύ κοινό», υπογράμμισε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση, και δεν θα μπορούν «να ζουν και να εργάζονται παρά μόνο με μια περιορισμένη ομάδα των ίδιων εργατών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, χωρίς να αναμιγνύονται με άλλους υπαλλήλους».

Lockdown Βρετανία: Θα είμαστε σε θέση να ξανανοίξουμε πριν τα Χριστούγεννα

Οι εργαζόμενοι αυτοί, οι οποίοι θα πρέπει να προμηθεύονται τρόφιμα από τον εργοδότη τους, θα πρέπει να αναχωρήσουν από την Αγγλία το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου.

Τον Οκτώβριο, η βρετανική ένωση εκτροφέων πουλερικών είχε υποστηρίξει τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου, μην τυχόν και δεν υπήρχαν αρκετές γαλοπούλες τα Χριστούγεννα.

Κορωνοϊός - Βρετανία: Τα «σήκωσαν» όλα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

«Οι επιχειρήσεις στη χώρα αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες προκλήσεις εξαιτίας του κορωνοϊού και αυτά τα μέτρα θα επιτρέψουν στους Βρετανούς κτηνοτρόφους και παραγωγούς τροφίμων να υποστηριχθούν και να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη ζήτηση την περίοδο των Χριστουγέννων», σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς σε ανακοίνωση.

Κάθε χρόνο, σχεδόν 5.500 εποχικοί εργαζόμενοι πηγαίνουν να εργαστούν στα αγροκτήματα της Αγγλίας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, κυρίως στη σφαγή γαλοπούλας, μια εργασία με υψηλή εξειδίκευση, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Καραντίνα τεσσάρων εβδομάδων επιβλήθηκε στην Αγγλία, έως τις 2 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τα σχεδόν 56 εκατομμύρια των κατοίκων καλούνται να εργάζονται από το σπίτι εάν μπορούν και να βγαίνουν μόνο για συγκεκριμένους λόγους όπως η σωματική άσκηση, η επίσκεψη σε γιατρό, η μετακίνηση στην αγορά για τα απαραίτητα ψώνια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top