Lockdown Βρετανία: Θα είμαστε σε θέση να ξανανοίξουμε πριν τα Χριστούγεννα

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον για άρση των μέτρων σε 4 εβδομάδες

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα lockdown στις ευρωπαϊκές χώρες 

Φως στο τούνελ βλέπει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, για άρση των μέτρων μετά από τέσσερις εβδομάδες, όποτε θα λήξει το καθολικό lockdown που τέθηκε σε ισχύ χθες. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βρετανία μπορεί να επιστρέψει σε κάποια μορφή κανονικότητας πριν τα Χριστούγεννα, αν οι πολίτες τηρήσουν τα μέτρα.

Κορωνοϊός - Βρετανία: Εγκρίθηκε το lockdown ενός μήνα από το κοινοβούλιο

«Οι συμβουλές που έχω λάβει τονίζουν ότι τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετές, ώστε αυτοί οι κανόνες να λήξουν. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ» είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν Χριστούγεννα όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά. «Θα είμαστε σε θέση να ξανανοίξουμε πριν τα Χριστούγεννα», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα τεστ και ιχνηλάτησης της Covid-19 που εφάρμοσε η χώρα, τόνισε ότι αυτό δεν είχε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε η κυβέρνηση, αλλά βελτιώνεται.

«Δεν είχε τόσο μεγάλη επίδραση όσο θα θέλαμε ότι με τον εντοπισμό ατόμων που πάσχουν από την ασθένεια και προσδιορίζοντας τις περιοχές όπου οι άνθρωποι έχουν προσβληθεί, καταφέραμε να μειώσουμε το ποσοστό R, με τρόπο που δεν νομίζω ότι θα το πετυχαίναμε διαφορετικά» κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top