Κορωνοϊός - Βρετανία: Τα «σήκωσαν» όλα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Χαρτιά υγείας εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά εν όψει lockdown

Δεν άφησαν τίποτα που να μην αγοράσουν από τα σουπερμάρκετ οι Βρετανοί το Σαββατοκύριακο στην Αγγλία, καθώς από την προσεχή Πέμπτη τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο lockdown. 

Βρετανία: Τι λένε οι Έλληνες που ζουν στο Λονδίνο για τo νέο lockdown

Μετά τις ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τα μέτρα που θα ξεκινήσουν να  ισχύουν για τουλάχιστον έναν μήνα από την προσεχή Πέμπτη, καταναλωτές πανικόβλητοι σχημάτισαν ουρές έξω από σουπερμάρκετ και καταστήματα τροφίμων αδειάζοντας τα ράφια από είδη πρώτης ανάγκης. 

Κονσέρβες, ζυμαρικά, ψωμί, τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλα και χαρτιά υγείας εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά, ενώ οι εικόνες με τα «ξεχειλισμένα» καρότσια θύμισαν εκείνες του πρώτου lockdown στη Βρετανία.

Βρετανία: Καθολικό lockdown για έναν μήνα- Ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια

Έκκληση από την μεριά τους απηύθυναν οι υπεύθυνοι των αλυσίδων καταστημάτων στους καταναλωτές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στα ψώνια τους και να σκεφτούν και τους συμπολίτες τους, που χρειάζονται είδη πρώτης ανάγκης, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να στοκάρουν προϊόντα στα σπίτια τους.

Τα καταστήματα τροφίμων, τα σουπερμάρκετ και συγκεκριμένα καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης καθώς και οι υπηρεσίες, θα εξακολουθήσουν να είναι ανοικτά, ενώ ρολά θα κατεβάσουν τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι παμπ και άλλες μη απαραίτητες επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top