Βρετανία: Καθολικό lockdown για έναν μήνα- Ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια

Οι ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επιβάλει εκ νέου lockdown στην Αγγλία για έναν μήνα, από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που απειλεί με κορεσμό τα νοσοκομεία. Ωστόσο, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αλλά και ο κατασκευαστικός κλάδος θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ανησυχία στη Βρετανία – Διπλασιάζονται τα κρούσματα ανά εννέα μέρες

Από την ερχόμενη Πέμπτη, οι καφετέριες, οι παμπ και τα εστιατόρια κλείνουν στην Αγγλία. Take away και delivery θα λειτουργούν κανονικά. Κλειστά θα είναι και τα μη απαραίτητα καταστήματα, καθώς και οι ομαδικοί χώροι άθλησης. Επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση ή μεταξύ μελών της ίδιας οικογένειας. 

Επίσης, οι πολίτες καλούνται να εργάζονται κυρίως από το σπίτι. Επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο για συγκεκριμένους λόγους όπως για να πάνε στη δουλειά τους, το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, να επισκεφθούν γιατρό, να αθληθούν μόνοι ή με πολύ οικείο πρόσωπο και να αγοράσουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Οι συναντήσεις μεταξύ των ατόμων περιορίζονται κι αυτές. Οι κάτοικοι της Αγγλίας μπορούν να συναντήσουν μόνο ένα πρόσωπο έξω από το σπίτι τους και σε εξωτερικό χώρο.

Ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη συνέντευξη τύπου για το νέο lockdown

Ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη συνέντευξη τύπου για το νέο lockdown - φωτογραφία ΑΡ

Οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί. Τα ταξίδια γι' αυτούς στο εξωτερικό, επιτρέπονται μόνο για επαγγελματικούς λόγους.

«Ο ιός εξαπλώνεται ακόμα πιο γρήγορα από ό,τι στο χειρότερο σενάριο που είχαν εξετάσει οι επιστημονικοί μας σύμβουλοι. Είναι η ώρα να λάβουμε μέτρα καθώς δεν υπάρχει επιλογή», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Downing Streer, έχοντας δίπλα του τους επιστημονικούς και ιατρικούς συμβούλους του. 

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς το μέτρο της καραντίνας εμπίπτει στην αρμοδιότητα των αρχών της κάθε βρετανικής επαρχίας.  

Όσον αφορά τους αγγλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες της Premier League, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του μήνα του lockdown. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top