Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την τρομοκρατία με πρωτοβουλία Μακρόν

«Στόχος είναι να καταπολεμήσουμε αποφασιστικά την τρομοκρατία»

Μακρόν

Έκτακτη βιντεοδιάσκεψη με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, την Ομοσπονδιακή Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπαστιάν Κούρτς και την Πρόεδρο της Κομισιόν Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν, θα πραγματοποιήσει στις 15:00 τοπική ώρα Βρυξελλών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η πρωτοβουλία για την τηλεδιάσκεψη ανήκει στον Γάλλο Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρέθηκε τη Δευτέρα στη Βιέννη για συνομιλίες με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο Κούρτς.

Το ζήτημα της τρομοκρατίας θα απασχολήσει τόσο τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, όσο και τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στις επικείμενες τηλεδιασκέψεις τους.

Χθες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε από τη Βιέννη ότι, η EE θα λάβει μέτρα για να εξαλείψει τα γενεσιουργά αίτια της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, μεταξύ άλλων επεμβαίνοντας και ρυθμίζοντας τη θρησκευτική εκπαίδευση που λαμβάνουν και παρέχουν οι ιμάμηδες. Προσχέδιο διακήρυξης των υπουργών Εσωτερικών, η οποία θα συζητηθεί σε επικείμενη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών και στη συνέχεια θα υπογραφεί από τους  αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, περιέχει ήδη τις σχετικές κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με το κείμενο, ο βασικός στόχος της ΕΕ είναι να προωθήσει μέτρα για την καταπολέμηση της ιδεολογίας του μίσους, την προώθησή της μέσα από διαδίκτυο, να ανακόψει τις επαφές και τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών και να ενισχύσει τις δυνατότητες πληροφόρησης και επέμβασης των αντιτρομοκρατικών αρχών.

Σύμφωνα με το προσχέδιο διακήρυξης, «ο στόχος τώρα είναι να καταπολεμήσουμε αποφασιστικά, φιλόδοξα και αποτελεσματικά την τρομοκρατία - αρνούμενοι τις προϋποθέσεις που την επιτρέπουν να ευδοκιμήσει».

«Για τον λόγο αυτό», αναφέρουν οι υπουργοί, «η διδασκαλία των ευρωπαϊκών αξιών πρέπει να έχει προτεραιότητα στις υπηρεσίες προσανατολισμού και ένταξης για τους μετανάστες».

«Οι παραβιάσεις της δημοκρατικής τάξης και αξιών των ευρωπαϊκών κρατών μελών ή των εθνικών τους νόμων δεν πρέπει ούτε να υποτιμούνται ούτε να γίνονται ανεκτές, ανεξάρτητα από το τι τις παρακινεί. Πρέπει να είναι δυνατή η κύρωση της συνεχιζόμενης άρνησης να ενσωμάτωσης πιο έντονα από ό, τι συνέβαινε μέχρι σήμερα. Οι οργανισμοί που υποστηρίζουν περιεχόμενο εχθρικό προς ένταξη θα αποκλείονται από τη λήψη δημόσιας χρηματοδότησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top