Τζο Μπάιντεν: Οι τραγωδίες που σημάδεψαν τη ζωή του

Το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασε τη σύζυγο και την κόρη του

Ο Τζο Μπάιντεν είναι από χθες ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ και το Ιανουάριο θα γίνει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου. Μετά μάλιστα από τη νίκη μιας εκλογικής διαδικασίας που εξελίχθηκε σε θρίλερ, όλοι αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για την προσωπική του ζωή, η οποία σημαδεύτηκε από πολλά τραγικά γεγονότα. 

Τζο Μπάιντεν: «Θα είμαι ένας πρόεδρος που θα ενώνει»

Το 1972, ο 77χρονος σήμερα Τζο Μπάιντεν έχασε την πρώτη του σύζυγο και την μόλις ενός έτους κόρη του σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποία τραυματίστηκαν σοβαρά και οι δύο γιοι του, Μπο και Χάντερ. 

 

 

Η πρώτη του σύζυγος, Νέιλια, πήρε τα τρία της παιδιά για να αγοράσουν χριστουγεννιάτκο δέντρο, όσο ο Τζο Μπάιντεν ήταν ακόμα στο γραφείο του. Ήθελαν να του κάνουν έκπληξη και μόλις επέστρεφε στο σπίτι να το έβρισκε στολισμένο. Όμως σε ένα STOP, η Νέιλια δεν πρόσεξε ένα διερχόμενο φορτηγό και πέρασε, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να είναι σφοδρή. 

Τζιλ Μπάιντεν: Ποια είναι η διάδοχος της Μελάνια Τραμπ

Ο Μπάιντεν έμαθε τα τραγικά νέα για τον χαμό της συζύγου του και της κόρης του από το τηλέφωνο και κατέρρευσε. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

How it started vs. How it’s going

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Jill Biden (@drbiden) στις

 

«Όταν έλαβα την κλήση, αντιλήφθηκα ότι κάτι κακό έχει συμβεί. Δεν ξέρω πώς το γνώριζα. Έπειτα, μου είπαν ότι γυναίκα μου ήταν νεκρή, η κόρη μου ήταν νεκρή και δεν ήταν σίγουροι αν οι γιοι μου θα τα κατάφερναν», είχε δηλώσει το 2012 σε συνέντευξή του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής

«Σκέφτηκα την αυτοκτονία. Για πρώτη φορά στη ζωή μου κατάλαβα πως κάποιος μπορεί να αποφασίσει συνειδητά να αυτοκτονήσει», είχε εξομολογηθεί.

Τον Ιανουάριο του 1973 ορκίστηκε γερουσιαστής, έχοντας στο πλευρό του τους δύο γιους του, που τελικά τα κατάφεραν και βγήκαν από το νοσοκομείο. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

How do you make a broken family whole?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Jill Biden (@drbiden) στις

 

Το 1975, ο Τζο Μπάιντεν γνώρισε τη νυν σύζυγό του Τζιλ, την οποία και παντρεύτηκε. Η Τζιλ αρνήθηκε αρκετές φορές τις προτάσεις γάμου του Τζο γιατί δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση τους δύο γιους του που είχαν χάσει τη μητέρα τους. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is your baby, I told Beau and Hunter. And with that, they named her Ashley. A sister they adored from the moment she was born. Happy Birthday Ashley Blazer!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Jill Biden (@drbiden) στις

 

Οι αντιστάσεις της όμως κάμφθηκαν και έγιναν όλοι μια οικογένεια. Η Τζιλ τα δυο αγόρια σαν δικά της παιδιά, ενώ απέκτησε με τον Τζο Μπάιντεν μια κόρη. 

Οι τραγωδίες όμως δεν σταμάτησαν. Το 2015 ο πρωτότοκος γιος του, Μπο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο. Για πέντε χρόνια πάλεψε σκληρά, έκανε χημιοθεραπείες, όμως τον Μάιο του 2015 μεταφέρθηκε εσπευσμένα με έντονους πονοκεφάλους στο νοσοκομείο και μετά από δέκα μέρες κατέληξε.

 

 

«Η ψυχή είναι αιωνιότητα. Η ψυχή είναι λύτρωση. Είναι το μέρος όπου συμβαίνει συγχωρέσει. Ξέρω το αγόρι μου είναι μαζί μου. Ξέρω ότι γυναίκα και η κόρη μου είναι ακόμα μαζί μας», είχε δήλωσει στην Oprah Winfrey, όταν ρωτήθηκε για τις απώλειες που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του.

Και τότε ο Μπάιντεν είχε σκεφτεί να τα εγκαταλείψει όλα και να αποσυρθεί στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, όμως για μια ακόμα φορά βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει. 

 

 

Σαν να μην έφταναν όμως οι απώλειες που τον σημάδεψαν, ο άλλος του γιος κατηγορήθηκε για διαφθορά, ενώ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. 

 

 

Πλέον έχει καταφέρει να απεξαρτηθεί, ενώ ο Τζο Μπάιντεν ποτέ δεν έκρυψε τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο γιος του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top