Τζο Μπάιντεν: «Θα είμαι ένας πρόεδρος που θα ενώνει»

Χάρις: «Είμαι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, αλλά όχι η τελευταία»

«Ο λαός αυτής της χώρας μίλησε. Μας έδωσε μια ξεκάθαρη νίκη», είπε ο Τζο Μπάιντεν στην πανηγυρική του ομιλία στο Ντέλαγουερ, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Τζιλ, και τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις. 

Ο Τζο Μπάιντεν Και Η Σύζυγός του Τζιλ

Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική, με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να δεσμεύεται πως  καθημερινός τους αγώνας θα είναι να ενώνει τους Αμερικανούς και όχι να τους διχάζει. 

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής

Για τον λόγο αυτό κάλεσε όλους, ανεξαρτήτως ποιον από τους δύο υποψηφίους ψήφισαν, να μην αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους τους ως εχθρούς. 

Απευθυνόμενος μάλιστα στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ είπε:

«Ας δώσουμε ο ένας στον άλλο μια ευκαιρία... Έφτασε η ώρα να βάλουμε στην άκρη τη σκληρή ρητορική, να ρίξουμε τους τόνους, να δούμε ο ένας τον άλλον, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον ξανά. Ήρθε η στιγμή να θεραπεύσουμε την Αμερική». 

Τζιλ Μπάιντεν: Ποια είναι η διάδοχος της Μελάνια Τραμπ

«Έκανα εκστρατεία για να αποκαταστήσω την ψυχή της Αμερικής, να ανοικοδομήσω τη ραχοκοκαλιά αυτού του έθνους, τη μεσαία τάξη και να κάνω την Αμερική να σεβαστεί ξανά τον κόσμο», συνέχισε στην ομιλία του ο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν πανηγυρίζει τη νίκη με την οικογένειά του

Χωρίς να αναφερθεί άμεσα στον αντίπαλό του, τόνισε ότι κατανοεί την «απογοήτευση» των ψηφοφόρων του Τραμπ, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του.

Αντίδραση Τραμπ για την εκλογή Μπάιντεν: «Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει»

«Θα εργαστώ το ίδιο σκληρά για εκείνους που δε με ψήφισαν, όσο και για εκείνους που με επέλεξαν», τόνισε. Πρόσθεσε πως ο αμερικανικός λαός επιθυμεί οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι να συνεργαστούν, αναφέροντας ότι ο ίδιος θέλει να τελειώνει η «δαιμονοποίηση μέσα στην Αμερική».

Πανηγυρισμοί για τη νίκη Μπάιντεν

Στη διάρκεια της πανηγυρικής ομιλίας του, ο Τζο Μπάιντεν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πανδημία του κορωνοϊού, τονίζοντας πως δε θα είναι αυτός που θα παίρνει αποφάσεις, αλλά οι ίδιοι οι επιστήμονες που γνωρίζουν καλύτερα το τι πρέπει να γίνει, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του. 

Εκλογές ΗΠΑ: Τα «συγχαρητήρια» των ηγετών στον Τζο Μπάιντεν

«Η μάχη συνεχίζεται. Η μάχη για να ελέγξουμε τον κορωνοϊό. Για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Να ασφαλίσουμε την υγεία των οικογενειών. Να επανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, να υπερασπιστούμε την δημοκρατία και να δώσουμε μία ίση ευκαιρία σε όλους. Η δουλειά μας ξεκινά με το να θέσουμε υπό έλεγχο τον κορωνοϊό. Δεν μπορούμε να χτίσουμε ξανά την οικονομία χωρίς να αποκαταστήσουμε τη ζωτικότητά μας, ή να απολαύσουμε τις πιο πολύτιμες στιγμές της ζωής αγκαλιάζοντας ένα εγγόνι, γενέθλια, γάμους, αποφοιτήσεις, όλες τις στιγμές που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο αυτός ο ιός», είπε και πρόσθεσε:

Οι νικητές των αμερικανικών εκλογών

«Τη Δευτέρα, θα ονομάσω μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων ως Σύμβουλους Μετάβασης για να μετατρέψω το σχέδιο COVID Biden-Harris σε σχέδιο δράσης που ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου του 2021. Αυτό το σχέδιο θα βασιστεί στο θεμέλιο της επιστήμης. Θα κατασκευαστεί από συμπόνια, ενσυναίσθηση και ανησυχία. Δε θα καταβάλω καμία προσπάθεια ή δέσμευση για να ανατρέψω αυτήν την πανδημία».

Καμάλα Χάρις: «Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, αλλά δε θα είμαι η τελευταία»

Πριν τον Μπάιντεν, στον αμερικανικό λαό απευθύνθηκε και η νέα αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, η οποία αποθέωθηκε από το πλήθος. 

Η Χάρις, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα, Αφροαμερικανή, με ασιατική καταγωγή, που γίνεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε πως μπορεί να είναι η πρώτη γυναίκα σε αυτό το αξίωμα, αλλά δε θα είναι η τελευταία. 

Η Καμάλα Χάρισ

«Η Δημοκρατία είναι πράξη. Δεν είναι εγγυημένη και πρέπει να έχουμε τη θέληση να την προστατέψουμε. Θέλει θυσίες, πράξεις. Εμείς, οι πολίτες, έχουμε την δύναμη να χτίσουμε ένα λαμπρό μέλλον. Με τον κόσμο να παρακολουθεί, εσείς, οι πολίτες, φέρατε μία νέα μέρα στην χώρα. Σε καιρούς δύσκολους με πόνο, ανησυχία, δυσκολίες δείξατε κουράγιο, αντοχή και γενναιότητα τους τελευταίους μήνες. Και στείλατε ξεκάθαρο μήνυμα. Στείλατε μήνυμα ενότητας και αλήθειας. Επιλέξατε για πρόεδρο της χώρας τον Τζο Μπάιντεν. Ένας άνδρας που καταλαβαίνει τι σημαίνει απώλεια. Και είναι πάντα δίπλα σε όλους», είπε η Χάρις και συνέχισε:

Η Καμάλα Χάρις με την οικογένειά της

«Και τι κουράγιο ήθελε για τον Μπάιντεν να διαλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρο της χώρας. Μπορεί να είμαι η πρώτη, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία. Γιατί κάθε μικρό κορίτσι βλέπει ότι η χώρα αυτή, είναι χώρα ευκαιριών, ανεξάρτητα από την καταγωγή σου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top