Τζιλ Μπάιντεν: Ποια είναι η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Πώς γνώρισε τον Τζο Μπάιντεν - Στο πλευρό του επί 43 χρόνια

Βίντεο από ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 7/11/20

Η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, είναι η διάδοχος της Μελάνια Τραμπ και νέα Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η 69χρονη διδάκτορας αγγλικής φιλολογίας έλαμψε στο μπλε outfit με κρύσταλλα Swarovksi, που επέλεξε να φορέσει για τη μέρα της ορκωμοσίας, ενώ δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό του συζύγου της.

«Την πίστη, την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα» συμβολίζει το μπλε χρώμα που επιλέχθηκε για το σύνολο της Τζιλ Μπάιντεν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του οίκου Markarian - φωτογραφία ΑΡ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής

Η αλήθεια είναι πως έχει σταθεί στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν τόσο στις τραγωδίες που έζησε, όσο και στην πολιτική του καριέρα, επί 43 χρόνια.

Η γνωριμία της και ο γάμος με τον Τζο Μπάιντεν

Η Τζιλ γνώρισε τον Τζο Μπάιντεν το 1975, σε ραντεβού «στα τυφλά» που κανόνισε ο αδελφός του Φρανκ. Εκείνη ήταν 24 ετών, κι εκείνος 33, ήδη γερουσιαστής και χήρος.

Τρία χρόνια πριν ο Τζο είχε χάσει σε τρομερό τροχαίο την πρώτη του σύζυγο Νίλια και τη μόλις ενός έτους κορούλα τους, Ναόμι. Τα δύο αγόρια τους Μπο και Χάντερ τραυματίστηκαν. Η Τζιλ έγινε για εκείνα η μαμά που έχασαν καθώς -μετά από,πέντε προτάσεις γάμου- είπε τελικά το «ναι» στον Τζο το 1977.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ και τα παιδιά τους Χάντερ και Άσλι έξω από τον Λευκό Οίκο - φωτογραφία ΑΡ

Ούσα παντρεμένη πήρε μέχρι και διδακτορικό ενώ ξέρει τι σημαίνει «Λευκός Οίκος» καθώς ο Μπάιντεν ήταν επί οκτώ χρόνια αντιπροέδρος του Ομπάμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS η Τζιλ Μπάιντεν είπε πως αν γίνει πρώτη κυρία, θα στηρίξει τη δωρεάν εκπαίδευση στα κολέγια, τη χρηματοδότηση για την έρευνα κατά του καρκίνου και την υποστήριξη των οικογενειών στρατιωτικών.

Τα παιδιά του Μπάιντεν στο πλευρό του

Το Προεδρικό ζεύγος Μπάιντεν απέκτησε μια κόρη την Άσλι, 39 ετών σήμερα. Αντίπαλο δέος της Ιβάνκα Τραμπ, δεν καταγράφει τη ζωή της στο Instagram. Το 1999 και το 2002 έιχε συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας, όμως τώρα ασχολείται με την κοινωνική εργασία και έχει εταιρία ρούχων για φιλανθρωπικό σκοπό. 

 Άλλη μια τραγωδία χτύπησε τους Μπάιντεν το 2015 όταν ο πέθανε από καρκίνο ο μεγάλος γιος, Μπο Μπάιντεν. Χέρι-χέρι αντιμετωπίζουν και τα χρόνια προβλήματα εξάρτησης του Χάντερ, που βρέθηκε και στο επίκεντρο θεωριών συνομωσίας όταν ο Τραμπ προσπάθησε να τον χρησιμοποιήσει κατά του αντιπάλου του.

Τζο και Τζιλ Μπάιντεν παρακολουθούν τα πυροτεχνήματα από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου- φωτογραφία ΑΡ

Η πρώτη της ανάρτηση μετά την εκλογή του συζύγου της στις 7 Νοεμβρίου

Το πρώτο της σχόλιο για την εκλογή του συζύγου της έκανε η Τζιλ Μπάιντεν μέσω Twitter, αναρτώντας μια φωτογραφία. «Θα είναι πρόεδρος για όλες τις οικογένειές μας» έγραψε η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top