Σε νέο «μερικό» lockdown Πορτογαλία και Αυστρία

Περιορίζονται οι μετακινήσεις, ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία

Aυστηροί αστυνομικοί έλεγχοι στην Αυστρία για την τήρηση των μέτρων - βίντεο Reuters

Σε μερικό lockdown μπαίνουν Πορτογαλία και Αυστρία, σε μια προσπάθεια των κυβερνήσεων των δύο χωρών να ανακόψουν το σαρωτικό δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει την Ευρώπη. 

Σε lockdown η Γαλλία - Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για ένα μήνα

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο, ένα νέο lockdown από τις 4 Νοεμβρίου για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 22:00 κι έπειτα και οι πολίτες καλούνται να μένουν στο σπίτι εκτός αν πρέπει να μετακινηθούν για να πάνε στην εργασία τους, το σχολείο ή την αγορά. Επίσης, οι επιχειρήσεις κλήθηκαν να επιλέξουν την τηλεργασία. Η μερική καραντίνα στην Πορτογαλία θα αφορά σχεδόν το 70% του πληθυσμού της, που είναι περίπου 10 εκατομμύρια. Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε χθες ότι τα μέτρα θα καλύπτουν 121 δήμους από τους 308, ανάμεσά τους οι περιφέρειες της Λισαβόνας και του Πόρτο.

Γερμανία: Σε μερικό «lockdown» από τις 2 Νοεμβρίου

Στην Αυστρία, οι περιορισμοί περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 06:00. Καφετέριες και εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν μόνο για take away και delivery. Τα γυμναστήρια και τα μουσεία κλείνουν επίσης, ωστόσο τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά. 

Βρετανία: Καθολικό lockdown για έναν μήνα- Ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια

Στον τομέα της εκπαίδευσης, η Αυστρία αφήνει ανοιχτά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ενώ γυμνάσια και πανεπιστήμια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με εξ’ αποστάσεων εκπαίδευση. Τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο στην Αυστρία, θα τεθούν σε ισχύ την ερχόμενη Τρίτη και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Την Παρασκευή, η Αυστρία κατέγραψε ρεκόρ 5.627 νέων κρουσμάτων. 

Ήδη, η Γαλλία, η Αγγλία και το Βέλγιο έχουν ανακοινώσει ότι προχωρούν σε νέο καθολικό lockdown, με σκοπό να «φρενάρουν» το δεύτερο κύμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top