Σε lockdown η Γαλλία - Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για ένα μήνα

Μποτιλιάρισμα στο Παρίσι λίγο πριν την καραντίνα

Διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά των νέων μέτρων / Reuters

Σε καθεστώς lockdown τέθηκε σήμερα το πρωί η Γαλλία, όπου το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού «σαρώνει» ολόκληρη τη χώρα.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν από το βράδυ οι εικόνες από το μποτιλιάρισμα στο Παρίσι, με χιλιάδες κόσμου να εγκαταλείπει ή να επιστρέφει στην πόλη του φωτός λίγες ώρες πριν επιβληθεί το lockdown.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έθεσε τη χώρα σε καραντίνα ενός μήνα από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η διασπορά της πανδημίας που τους τελευταίους μήνες φαντάζει ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, πολλοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν τη γαλλική πρωτεύουσα και επέστρεψαν στην επαρχία ώστε να είναι κοντά με τους δικούς τους ανθρώπους.

Τα μέτρα που ισχύουν στη Γαλλία: 

  • Οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα μπορούν να βγαίνουν εφόσονυπάρχει σοβαρός λόγος να το κάνουν. Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι αυτή η καραντίνα θα είναι ανάλογη με εκείνη που επιβλήθηκε την άνοιξη.
  • Οποιοσδήποτε κυκλοφορεί εκτός του σπιτιού του θα χρειάζεται να έχει μαζί του ειδικό έγγραφο που θα δικαιολογεί την παρουσία του έξω. 
  • Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, μια διαφορά σε σύγκριση με το προηγούμενο lockdown την άνοιξη, όταν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είχαν κλείσει.
  • Τα πανεπιστήμια θα είναι κλειστά.
  • Η εστίαση αλλά και τα καταστήματα θα κλείσουν, εκτός από σουπερμάρκετ και φαρμακεία.Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι αυτό το μέτρο ενδέχεται να εξεταστεί σε δύο εβδομάδες και όχι σε τέσσερις.
  • Οι κρατικές υπηρεσίες για το κοινό θα παραμείνουν ανοικτές, μεταξύ αυτών οι υπηρεσίες των δήμων.
  • Απαραίτητη η τηλεργασία όπου είναι εφικτό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top