ΗΠΑ: Απετράπη τελευταία στιγμή απόπειρα δολοφονίας κατά του Μπάιντεν

Συνελήφθη ένας 19χρονος

Το FBI απέτρεψε την τελευταία στιγμή απόπειρα δολοφονίας εναντίον του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ταυτόχρονα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ανακάλυψαν και δεύτερο σχέδιο  για τη δολοφονία της υποψήφιας Αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις. 

Σύμφωνα με αμερικανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης, o Τζο Μπάιντεν ήταν στόχος δύο ξεχωριστών σχεδίων εναντίον του, τα οποία αποκαλύφθηκαν μέσα στην εβδομάδα..

Σε ήπιους τόνους το τελευταίο debate Τραμπ - Μπάιντεν

Στην πρώτη περίπτωση το FBI συνέλαβε έναν 19χρονο στη Βόρεια Καρολίνα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, τα οποία είχε κρύψει σε ένα βαν. Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του από μια ανάρτηση που είχε κάνει στα social media, ρωτώντας αν πρέπει να σκοτώσει τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο 19χρονος Alexander Hillel Treisman είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο για παιδική πορνογραφία και περίμενε να δικαστεί. Μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση όμως, το FBI ζήτησε να συλληφθεί ξανά. 

Αμερικάνικες Εκλογές 2020: Ο Ομπάμα βγήκε με ντουντούκα στους δρόμους

Ο Treisman σχεδίαζε να επισκεφθεί ένα εστιατόριο, πολύ κοντά στο σπίτι του Μπάιντεν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μια λίστα, η οποία κατέληγε στη λέξη «εκτέλεση».

Στο βαν του 19χρονου, ανάμεσα στα όπλα που βρέθηκαν, ήταν ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 και ένα πιστόλι Taurus 380.

Επίσης βρέθηκαν 500.000 δολάρια σε μετρητά, βιβλία επιβίωσης και οδηγίες για την κατασκευή βομβών, σβάστικες και φωτογραφίες από αεροπλάνα που πέφτουν πάνω σε κτίρια.

Τα social media «έκρυψαν» δημοσίευμα με σκάνδαλο του γιου Μπάιντεν

Την περασμένη Τετάρτη μάλιστα, συνελήφθη ένας άλλος άνδρας, ο οποίος άφησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα πάνω σε μια ταμπέλα της καμπάνιας του Μπάιντεν και της Χάρις με απειλές κατά των υποψηφίων των Δημοκρατικών. 

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον  James Dale Reed να πλησιάζει ένα σπίτι στην πόλη του και να αφήνει το σημείωμα το οποίο έγραφε: «ΠΡΟΣΟΧΗ!» με μεγάλα κόκκινα γράμματα και απειλούσε τους ενοίκους του σπιτιού να μην ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς γιατί θα το πληρώσουν.

«Πυρά» Τραμπ για Μπάιντεν: «Είναι θεόμουρλος και το ξέρουν όλοι»

«Ξέρουμε τις διευθύνσεις σας. Είμαστε αυτοί με τα τρομακτικά όπλα. Είμαστε αυτοί στους εφιάλτες των παιδιών σας», έγραφε το απειλητικό μήνυμα.

Επίσης είχε συμπεριλάβει σε αυτό λεπτομέρειες για τον σοδομισμό της Καμάλα Χάρις και τον άγριο ξυλοδαρμό του «παππού Μπάιντεν», ενώ έκανε γνωστές τις προθέσεις του να τους εκτελέσει σε ζωντανή σύνδεση σε εθνικό δίκτυο. 

Οργισμένος ο Μπάιντεν με τις δηλώσεις Τραμπ μετά το εξιτήριό του

Ο Reed αρνήθηκε ότι άφησε εκείνος το σημείωμα κατά την ανάκρισή του, όμως λίγες μέρες αργότερα το παραδέχθηκε και πλέον είναι αντιμέτωπος με 5 χρόνια φυλακή.

Το 2014 άτομο είχε επίσης απειλήσει άτομο που ήταν υπό την προστασία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top