Οργισμένος ο Μπάιντεν με τις δηλώσεις Τραμπ μετά το εξιτήριό του

«Να πάει να τα πει στις οικογένειες που έχασαν κάποιον από κορωνοϊό»

Η άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν αντιπαρέθεσε τον πολύ βαρύ απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ στις καθησυχαστικές δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του.

«Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν. Είπε "μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας". Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος, εμφανώς οργισμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντας, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

ΗΠΑ: Δέκα μονάδες μπροστά από τον Τραμπ ο Τζο Μπάιντεν

Οι δηλώσεις Τραμπ μετά την επιστροφή του απο το νοσοκομείο

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter λίγη ώρα αφού επέστρεψε στον Λευκό Οίκο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου νοσηλευόταν, ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η χώρα του, η «σπουδαιότερη του κόσμου», θα «νικήσει» την πανδημία, προτρέπει τους συμπατριώτες του να «μην την αφήσουν να κυριαρχεί στη ζωή τους», να «μη φοβούνται» και να «βγουν εκεί έξω» - ενώ πάνω από 210.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 στις ΗΠΑ ως αυτό το στάδιο.

Το βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ντόναλτ Τραμπ μετά την επιστροφή του απο το νοσοκομείο

 

 

Επέστρεψε στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ κι έβγαλε αμέσως τη μάσκα

Οι επικρίσεις του Μπάιντεν για τις δηλώσεις Τραμπ

Τζό Μπάιντεν

Τζο Μπάιντεν

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στο NBC, ο Τζο Μπάιντεν, 77 ετών, είπε ότι «ειλικρινά δεν εξεπλάγην» από την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ την Παρασκευή ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το προεδρικό βίντεο, δεν έκρυψε την απαρέσκειά του, καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου προτρέπει τους Αμερικανούς να «μην ανησυχούν» ενώ «περίπου 210.000 άνθρωποι είναι νεκροί», διορθώνοντας τον απολογισμό στον οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα.

ΗΠΑ: Θετική στον κορωνοϊό η εκπρόσωπος τύπου του Ντόναλντ Τραμπ

«Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», επέμεινε ο Μπάιντεν.

Είπε ακόμη πως ήλπιζε ο Τραμπ, αφού «πέρασε αυτό που πέρασε», θα έστελνε το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή «οι μάσκες είναι σημαντικές» και πρέπει να τηρείται ο κανόνας της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top