Τα social media «έκρυψαν»​​​​​​​ δημοσίευμα με σκάνδαλο του γιου Μπάιντεν

Σάλος στις ΗΠΑ - Η αντίδραση του Τραμπ

Τζο Μπάιντεν

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μετά την απόφαση των social media να περιορίσουν ρεπορτάζ της «New York Post» που στρέφεται κατά του Τζο Μπάιντεν.

Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ υποστήριζε πως ο γιος του Μπάιντεν, Χάντερ, θέλησε να αξιοποιήσει τη σύνδεση με τον πατέρα του, προσπαθώντας να αυξήσει την αμοιβή του από μια ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, με βάση ένα e-mail που ο ίδιος έστειλε τη στιγμή που εντάχθηκε στο εταιρικό συμβούλιο της εταιρείας.

Ακυρώθηκε το δεύτερο debate Τραμπ – Μπάιντεν

Το ρεπορτάζ περιορίστηκε από τις πλατφόρμες Facebook και Twitter, οι οποίες σε κάθε κλικ στο εν λόγω δημοσίευμα, εμφάνιζαν μηνύματα στους χρήστες, όπως «Δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε αυτό το αίτημα, επειδή αυτός ο σύνδεσμος έχει αναγνωριστεί από το Twitter ή τους συνεργάτες μας ως δυνητικά επιβλαβής». 

Σύμφωνα με τον «Guardian», το Twitter υποστήριξε ότι περιόρισε τη διάδοση του άρθρου λόγω αμφιβολιών σχετικά με την «προέλευση των υλικών» που περιλαμβάνονται σε αυτό, και που υποτίθεται ότι προήλθαν από ένα λάπτοπ που είχε αφήσει ο γιος του Μπάιντεν σε κατάστημα επισκευής Η/Υ τον Απρίλιο του 2019. Οι πολιτικές του Twitter απαγορεύουν την «απευθείας διανομή περιεχομένου που έχει αποκτηθεί μέσω ηλεκτρονικής πειρατείας και περιέχει ιδιωτικές πληροφορίες».

Από τη μεριά του, το Facebook υποστήριξε ότι μπλόκαρε το περιεχόμενο καθώς ήταν αμφιλεγόμενο. «Αυτό έγινε στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας που ακολουθούμε για τον περιορισμό της παραπληροφόρησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook.

«Το Facebook και το Twitter δεν είναι πλατφόρμες social media. Είναι μηχανές προπαγάνδας» ήταην η απάντησε της Post μέσα από ένα άρθρο γνώμης.

Η αντίδραση του Τραμπ

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την αντιμετώπιση που έλαβε το θέμα από τα social media εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Πυρά» Τραμπ για Μπάιντεν: «Είναι θεόμουρλος και το ξέρουν όλοι»

«Είναι τόσο φρικτό το ότι το Twitter και το Facebook απέκρυψαν το άρθρο με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποτελούν το «όπλο η κάννη του οποίου καπνίζει» για τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ στη New York Post», έγραψε στο Twitter, τονίζοντας πως δεν υπάρχει «τίποτα χειρότερο από έναν διεφθαρμένο πολιτικό».

Δεν παρέλειψε να θίξει το ζήτημα για τον πολιτικό του αντίπαλο και στην προεκλογική του ομιλία στην Αϊόβα, με τους υποστηρικτές του να ζητοκραυγάζουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top