Νότια Κορέα: Ακόμα 4 άνθρωποι πέθαναν αφού έκαναν το εμβόλιο της γρίπης

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι την τελευταία εβδομάδα πολίτες της Νότιας Κορέας που εμβολιάστηκαν κατά του ιού της γρίπης έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο αριθμός αυτών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φτάνει τους 13, ενώ οι αρχές της χώρας προσπαθούν να καθησυχάσουν, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει καμία σύνδεση των θανάτων με τους εμβολιασμούς που προηγήθηκαν.

Ν. Κορέα: Εννέα νεκροί μετά το εμβόλιο της γρίπης - Έρευνα από τις αρχές

Χθες, Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές κατέστησαν σαφές πως δε σκοπεύουν να αναστείλουν το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού 19 εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς στα προκαταρκτικά πορίσματα των ερευνών που διενεργήθηκαν για έξι θανάτους δε διαπιστώνεται σύνδεση με τα εμβόλια.

Δε βρέθηκαν τοξικές ουσίες στα εμβόλια, ενώ στις πέντε από τις έξι περιπτώσεις, οι ασθενείς είχαν υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Χθες, υπήρχαν πληροφορίες για εννέα νεκρούς μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού, ενώ σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap έκανε λόγο για άλλους τέσσερις.

Οι θάνατοι, ανάμεσά τους αυτός ενός 17χρονου αγοριού και ενός γηραιού άνδρα 70 ετών, ανακοινώθηκαν μόλις μία εβδομάδα αφότου ξανάρχισε το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους εφήβους και τους ηλικιωμένους.

Το πρόγραμμα είχε ανασταλεί για τρεις εβδομάδες, αφού διαπιστώθηκε ότι περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, που έπρεπε να ψύχονται, εκτέθηκαν σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ μεταφέρονταν σε ιατρική εγκατάσταση.

Η Σεούλ αποφάσισε να παραταθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της γρίπης φέτος για να αποτρέψει τον κίνδυνο να υπάρξει κορεσμός των νοσοκομείων τον χειμώνα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί δωρεάν κατά της γρίπης αφότου το πρόγραμμα ξανάρχισε τη 13η Οκτωβρίου. Αναμένεται να καταγραφούν περίπου 350 περιπτώσεις που τα εμβόλια θα έχουν παρενέργειες.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top