Τραμπ: «Είμαι το τέλειο δείγμα ανθρώπου - Αισθάνομαι πολύ καλά»

Από το Σάββατο ίσως να μπορεί να ξαναρχίσει τις δημόσιες δραστηριότητες

Ως «τέλειο δείγμα ανθρώπου» χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Ντόναλντ Τραμπ στο Fox Business Network, κατά την πρώτη του συνέντευξη από όταν αποκαλύφθηκε ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, η οποία πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά. 

Τραμπ: «Ευλογία που κόλλησα κορωνοϊό»

«Είμαι πίσω γιατί είμαι το τέλειο φυσικό δείγμα και νιώθω εξαιρετικά νέος, και έτσι είμαι τυχερός με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι δεν είχε υποκείμενα νοσήματα όπως «καρδιακά προβλήματα» και «διαβήτη», τον βοήθησαν να καταπολεμήσει τον ιό. 

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του ότι δεν έχει καρδιακά προβλήματα έρχεται σε αντίθεση με την ετήσια φυσική έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον ιατρό του Λευκού Οίκου, Δρ Sean Conley, τον Ιούνιο του 2020. Σε αυτή την έκθεση, ο Δρ Conley είπε ότι ο κ. Τραμπ είχε υψηλή χοληστερόλη, η οποία επηρέασε τον γιατρό να προτείνει αύξηση σε ένα συγκεκριμένο φάρμακο και αλλαγή στον τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος έχει μια κοινή μορφή καρδιακής νόσου που επηρεάζει τους περισσότερους άνδρες στην ηλικία του.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα για το οποίο ακούτε», ισχυρίστηκε ο Τραμπ την Πέμπτη. «Ίσως μερικά κιλά παραπάνω» είπε ο 74χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αναμένεται ότι θα μπορεί να ξαναρχίσει τις δημόσιες δραστηριότητές του από το Σάββατο 

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να είναι σε θέση να ξαναρχίσει τις δημόσιες δραστηριότητές του από αύριο Σάββατο, γνωστοποίησε ο επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου χθες Πέμπτη.

Αύριο Σάββατο θα συμπληρωθεί η δέκατη ημέρα αφότου ο μεγιστάνας διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 και «με βάση την τροχιά των προχωρημένων διαγνώσεων που κάνει η ομάδα, αναμένω ότι ο πρόεδρος θα μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στις δημόσιες εμφανίσεις του», διαβεβαίωσε ο Κόνλεϊ, σύμφωνα με σύντομο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

Ο Τραμπ «συνολικά αντέδρασε εξαιρετικά καλά στη θεραπεία» και αφότου «επέστρεψε στην επίσημη κατοικία του, οι εξετάσεις του δείχνουν ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η ασθένεια προχώρησε».

Ανυπομονώντας να ξαναρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία και προσπαθώντας να προβάλλει εικόνα ηγέτη σε πλήρη φόρμα, ο Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Δευτέρας κι επαναλαμβάνει έκτοτε πως αισθάνεται πολύ καλά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top