Τραμπ: «Ευλογία που κόλλησα κορωνοϊό»

Υποσχέθηκε να χορηγήσει το φάρμακο που πήρε δωρεάν στους Αμερικανούς

Διάγγελμα, το οποίο ανήρτησε στο αγαπημένο του Twitter έβγαλε ο Ντόναλτν Τραμπ, σε μια ακόμα προσπάθεια να πείσει τους Αμερικανούς πως είναι ακμαίος, δυνατός και ο κορωνοϊός δεν τον έχει ρίξει κάτω. 

Το διάγγελμα εκφωνήθηκε στον περίβολο του Λευκού Οίκου, από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος το παράκανε λίγο με το make up και την τερακότα. 

Αυτό είναι το κοκτέιλ φαρμάκων που δίνουν στον Τραμπ για τον κορωνοϊό

«Φαντάζομαι ότι με αναγνωρίζετε. Είμαι ο αγαπημένος σας Πρόεδρος» είπε αρχικά απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πολίτες.
Στη συνέχεια άρχισε να επαινεί το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, όπως επίσης τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, σημειώνοντας πως η Αμερική είναι μεγάλη και σπουδαία. 

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στη νοσηλεία του στο νοσοκομείο, αλλά και στη… «λυτρωτική εμπειρία της θεραπευτικής αγωγής» που του χορηγήθηκε. 

«Όχι ότι καιγόμουν στον πυρετό, αλλά στο νοσοκομείο μου έδωσαν Regeneron. Μου έδωσαν Regeneron και ήταν απίστευτο. Ένιωσα αμέσως καλά», είπε. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι προσπαθεί ο ίδιος προσωπικά το συγκεκριμένο φάρμακο, όπως επίσης κι ένα παρόμοιο φάρμακο από την Eli Lilly να είναι διαθέσιμο για όλους, όσοι το χρειάζονται. 

Επέστρεψε στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ κι έβγαλε αμέσως τη μάσκα

Ωστόσο, τα δύο αυτά φάρμακα δεν έχουν πάρει την άδεια του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει πως έχει έτοιμη τη διαδικασία επείγουσας έγκρισης. 

Είπε ακόμα πως τα φάρμακα θα είναι διαθέσιμα δωρεάν, με ειδική μέριμνα για την τρίτη ηλικία, στα άτομα της οποίας θα χορηγείται με προτεραιότητα. 

Κορωνοϊός: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον Ντόναλντ Τραμπ

«Το ότι κόλλησα κορωνοϊό ήταν μια ευλογία από τον Θεό», συνέχισε ο Τραμπ, καθώς, όπως είπε δε θα είχε πάρει το φάρμακο της Regeneron που είχε καταπληκτικά αποτελέσματα στον ίδιο και θα αντιμετωπιζόταν όπως όλα τα άλλα φάρμακα. 

Πάντως τον ενθουσιασμό του Τραμπ για το συγκεκριμένο φάρμακο δε συμμερίζονται διαπρεπείς Αμερικανοί γιατροί, όπως ο Δρ. Πίτερ Τσιν-Χονγκ, λοιμωξιολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο U.C.S.F. Health του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο εκατομμύριο το Regeneron να θεράπευσε τον Πρόεδρο μέσα σε 24 ώρες».

Wall Street Journal: Ο Τραμπ γνώριζε νωρίτερα ότι έχει κορωνοϊό

Ο Δρ. Τσιν-Χονγκ, εκτίμησε πως κατά πάσα πιθανότητα ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται υπό την επήρεια της δεξαμεθαζόνης, η οποία μπορεί να εξουδετερώσει τον πυρετό και να προκαλέσει αίσθημα ευεξίας και ευφορίας στον ασθενή. 

Όπως και να έχει πάντως, μετά από τα διθυραμβικά σχόλια του Τραμπ για το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron, η μετοχή της εταιρείας εκτοξεύτηκε στα ύψη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top