Ναγκόρνο Καραμπάχ: Βομβαρδισμοί και σειρήνες κατά τη διάρκεια της νύχτας

«Οι πιο σφοδροί που έχουν σημειωθεί στο Στεπανακέρτ» λέει κάτοικος

Στο βίντεο του Reuters, οι βομβαρδισμοί στο Στεπανακέρτ στις 4 Οκτωβρίου

Η πρωτεύουσα της αποσχιθείσας περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Στεπανακέρτ, έγινε στόχος έντονων βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP. 

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νέα πλήγματα κι εκρήξεις - Χωρίς ρεύμα η πρωτεύουσα

Σε τακτά διαστήματα, σχεδόν κάθε ώρα, ακούγονταν οι προειδοποιητικές σειρήνες στην πόλη, η οποία ήταν βυθισμένη στο σκοτάδι. Κάθε φορά ακολουθούσε μια σειρά δυνατών εκρήξεων, η προέλευση των οποίων δεν ήταν δυνατό να καθοριστεί: ρουκέτες, πύραυλοι, πυρά του πυροβολικού ή αερο-πορικοί βομβαρδισμοί. 

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ιστορική κοινή δήλωση Πούτιν, Τραμπ, Μακρόν

Σύμφωνα με κάτοικο, επρόκειτο χωρίς αμφιβολία για τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς που έχουν σημειωθεί στην πόλη από το Σαββατοκύριακο, όταν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έθεσαν στο στόχαστρό τους το Στεπανακέρτ, μια πόλη με 55.000 κατοίκους σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στα βουνά του Καραμπάχ. 

Αυστηρό διάβημα της Ελλάδας σε Αζερμπαϊτζάν – Ανακαλεί τον πρέσβη ο Δένδιας

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν και το ξημέρωμα, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Η σύγκρουση για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, είναι μια εδαφική και εθνική σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν η οποία έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα.  Η παρούσα σύγκρουση άρχισε το 1988 και κλιμακώθηκε στις αρχές του 1990. Παρά την υπογραφή επίσημης κατάπαυσης πυρός το 1994, στην περιοχή συνεχίζουν να υπάρχουν σποραδικές συγκρούσεις και συνοριακές εντάσεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top