Charlie Hebdo: O δράστης ομολόγησε την πραγματική του ταυτότητα και ηλικία

Λάμβανε κοινωνικό επίδομα ανηλίκου από την άφιξή του στη Γαλλία το 2018

Μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση του 2015 ξύπνησε η επίθεση με μαχαίρι έξω από τα παλιά στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Ομολόγησε ο βασικός ύποπτος για την επίθεση έξω από το Charlie Hebdo   

Ο συλληφθείς για την επίθεση με ματσέτα, που τραυμάτισε δύο ανθρώπους, δεν είναι τελικά ανήλικος αλλά 25χρονος, πακιστανικής καταγωγής. Όπως παραδέχθηκε στις αρχές ονομάζεται Ζαχίρ Χασάν Μαχμούντ και γεννήθηκε το 1995, κι όχι το 2002, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Eπίθεση έξω από το Charlie Hebdo - Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης

Ο ύποπτος δήλωνε ότι ονομάζεται Χασάν Αλί και ότι είχε γεννηθεί το 2002 στο Πακιστάν, ταυτότητα υπό την οποία λάμβανε κοινωνικό επίδομα ανηλίκου από την άφιξή του στη Γαλλία το 2018.

Αντιμέτωπος με ένα πακιστανικό έγγραφο που βρέθηκε στο τηλέφωνό του, «παραδέχθηκε τελικά ότι επρόκειτο για την αληθινή του ταυτότητα και ότι είναι 25 ετών», δήλωσε ο εισαγγελέας Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ, παραδεχόμενος ότι ο συλληφθείς είναι παντελώς άγνωστος στις υπηρεσίες Πληροφοριών.

Charlie Hebdo: Ξεκινά η δίκη στο Παρίσι για το μακελειό του 2015

Ο ύποπτος δήλωσε επίσης ότι δε γνώριζε ότι τα γραφεία του Charlie Hebdo δε βρίσκονται πλέον στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση με 12 νεκρούς το 2015 και ότι είχε την πρόθεση να πυρπολήσει το κτίριο.

Ο Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ πρόσθεσε ότι ο 25χρονος είχε μαζί του τρία μπουκάλια διαλυτικού White Spirit.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top