Eπίθεση έξω από το Charlie Hebdo - Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης

Δύο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση

Ο εφιάλτης ξύπνησε ξανά στο Παρίσι, όπου σήμανε συναγερμός, όταν άγνωστος επιτέθηκε με μασέτα εναντίον πολιτών κοντά  στα γραφεία που στεγαζόταν στο παρελθόν το  σατιρικό περιοδικό Charlie Hembdo. 

 

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις τραυματίες, όμως σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, τα θύματα τελικά είναι δύο και η καταστάσή τους κρίνεται πολύ σοβαρή. Η αστυνομία κατάφερε επίσης να συλλάβει και τον δράστη της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο France Info, συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος.

Επίθεση Charlie Hebdo 1

Η αστυνομία εκκένωσε και τα πρώην γραφεία του περιοδικού, καθώς σύμφωνα με το Associated Press βρέθηκε ένα ύποπτο δέμα. 

Επίθεση Charlie Hebdo 2

Οι τοπικές αρχές ζητούν από τον κόσμο να αποφεύγει την  βορειανατολική περιοχή του Παρισιού, όπου διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση.
 
Πέντε σχολεία , στην περιοχή του 11ου διαμερισματος του Παρισιού έκλεισαν τις πόρτες τους, ενώ ο δημαρχος  του διαμερισματος ζήτησε να εφαρμοστούν μέτρα ασφαλείας γύρω από νηπιαγωγεία και γηροκομεία και κάλεσε τους γονείς να μη σπεύσουν στην περιοχή.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και δεν είναι ξεκάθαρο αν η επίθεση αυτή συνδέεται με το Charlie Hebdo, το οποίο μετέφερε την έδρα του από τη συγκεκριμένη περιοχή μετά από την τρομοκρατική επίθεση του 2015, στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 12 άνθρωποι. 

Η αστυνομία δεν έχει κάνει ακόμα γνωστές τις ταυτότητες  του δράστη και των τραυματιών.

Επίθεση Charlie Hebdo 3

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ διέκοψε εσπευσμένα την επίσκεψή του σε προάστιο στα βόρεια του Παρισιού για να μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και να ενημερωθεί για την υπόθεση. 

Υπενθυμίζεται πως αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η δίκη για την επίθεση στο Charlie Hebdo. 

Η είδηση της νέας επίθεσης έφτασε και στη δικαστική αίθουσα, όπου στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 14 άνθρωποι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βοήθησαν τους τρομοκράτες στην επίθεση του Ιανουαρίου του 2015. Οι χήρες των τρομοκρατών θα καταθέσουν στο δικαστήριο σήμερα το απόγευμα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top