Κορωνοϊός: «Εχουμε σαπούνι;» ρωτούν παιδιά την πρωθυπουργό της Νορβηγίας

Οι ξεκαρδιστικές απορίες μικρών μαθητών για την πανδημία

Μαθητρια με μάσκα

Στη Νορβηγία πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνέντευξη Τύπου  η οποία απευθύνεται ειδικά στα παιδιά, στην οποία κλήθηκε να απαντήσει  στις ερωτήσεις  τους η πρωθυπουργός  Έρνα Σόλμπεργκ. 

Στην πρώτη συνέντευξη η πρωθυπουργός είχε πει στα παιδιά ότι είναι «οκ» να φοβούνται την πανδημία. «Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να βρούμε ένα εμβόλιο και αυτό σημαίνει ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να υφίσταται αλλά επειδή θα εμβολιαστούμε δεν θα αρρωστήσουμε ή δεν θα αρρωστήσουμε σοβαρά από αυτόν», είπε η πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όταν ήταν μικρή είχε προσβληθεί από ιλαρά. «Αυτή είναι μια ασθένεια για την οποία σχεδόν όλα τα παιδιά στην Νορβηγία εμβολιάζονται σήμερα, αλλά όταν ήμουν μικρή ήταν μια πολύ επικίνδυνη αρρώστια... Τώρα (ο κορωνοϊός) θα γίνει όπως η ιλαρά ή η ερυθρά».

Τον Νοέμβριο έτοιμο το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid- 19

Μερικές από τις ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει η πρωθυπουργός ήταν οι εξής: «Εχουμε αρκετό σαπούνι;», «Εχουν περισσέψει χρήματα στη χώρα μετά την πανδημία;» και «Μπορούμε να έχουμε ένα αντισηπτικό που να μυρίζει όμορφα;».

«Θα ήταν ωραία, αν μύριζε λουλούδια», απάντησε η πρωθυπουργός. «Το σημαντικότερο είναι όμως ότι είναι αποτελεσματικό...και κάποιες φορές βρίσκεις αντισηπτικά που μυρίζουν καλύτερα από άλλα».

Παράλληλα, η  πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένη ότι θα βρεθεί εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και ότι η νόσος  Covid-19 θα είναι μια νόσος σαν όλες τις άλλες για τις οποίες εμβολιάζονται τα παιδιά.

Κορωνοϊός - Κίνα: Τα μέτρα για την επιστροφή των παιδιών στα νηπιαγωγεία

Τα σχολεία στη Νορβηγία είχαν ανοίξει στις 27 Απριλίου και άνοιξαν και πάλι μετά τις θερινές διακοπές στις 17 Αυγούστου. Η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, όμως οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στα διαλείμματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Νορβηγία έχει καταγράψει συνολικά 10.871 κρούσματα του κορωνοϊού και 264 θανάτους από Covid-19

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top