Ερντογάν: Ανακαλύψαμε τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένει αντίστοιχες καλές ειδήσεις και στη Μεσόγειο

Την ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως είχε προαναγγείλει πριν από δύο μέρες. 

Bloomberg: Αυτό είναι το νέο που θα ανακοινώσει ο Ερντογάν την Παρασκευή

Πρόκειται για τη «μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα στην ιστορία της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στον εντοπισμό από το γεωτρύπανο Fatih, ενός κοιτάσματος 320 δισ. κυβικών μετρων, στο θαλάσσιο τομέα «Δούναβης-1», στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

«Τώρα θέλω να μοιραστώ μαζί σας καλές ειδήσεις: η Τουρκία βρήκε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη προσθέτοντας πως η χώρα του έχει στόχο να μπορεί μέχρι το 2023 να το χρησιμοποιήσει και να γίνει καθαρή εξαγωγός ενέργειας. 
 

Ερντογάν: «Όπως σκίσαμε τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα...»

«Αυτό είναι μόνο η αρχή» πρόσθεσε, καθώς όπως είπε αναμένεται να εντοπιστούν στην περιοχή και άλλες πηγές υδρογονανθράκων.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι περιμένει αντίστοιχες καλές ειδήσεις και από τη Μεσόγειο. «Περιμένουμε αντίστοιχες καλές ειδήσεις και στην ανατολική Μεσόγειο. Θα εκδώσουμε κι άλλες άδειες για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Mε αυτά που κάνουμε στην Μεσόγειο δικαιωνόμαστε. Η Ευρώπη έχει άδικο που κακομαθαίνει την Ελλάδα» είπε. 

ΥΠΕΞ για μετατροπή της Μονής σε τζαμί: Καταδικαστέα η απόφαση της Τουρκίας

Σήμερα, έγινε γνωστή και η απόφαση των τουρκικών αρχών να μετατρέψουν σε τζαμί τη Μονή Αγίου Σωτήρος στη Χώρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top