Bloomberg: Αυτό είναι το νέο που θα ανακοινώσει ο Ερντογάν την Παρασκευή

«Η Τουρκία ανακάλυψε κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα»

Ένα καλό νέο για τον λαό της Τουρκίας προανήγγειλε ο Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο θα ανακοινωθεί την Παρασκευή. Το αμερικανικό Bloomberg όμως σε δημοσίευμά του αποκάλυψε τι κρύβεται πίσω από την αινιγματική δήλωση του Τούρκου Προέδρου. 

Ερντογάν: «Όπως σκίσαμε τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα...»

«Πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του. Λίγη ώρα αργότερα, το Bloomberg αποκάλυψε ότι η Τουρκία ανακάλυψε κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Το μέγεθος αυτής της ανακάλυψης, αλλά και το κατά πόσο είναι εφικτό το αέριο να εξορυχθεί μένει να αποσαφηνιστεί.

To δημοσίευμα του Bloomberg για τα κοιτάσματα ενέργειας στη Μαύρη Θάλασσα

To δημοσίευμα του Bloomberg 

Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε -Θα απαντήσουμε κατάλληλα στην Ελλάδα

Μετά την είδηση αυτή, η τουρκική λίρα εμφανίστηκε ενισχυμένη έναντι του δολαρίου, όπως σημειώνει το Bloomberg
Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ είπε πως το ερευνητικό σκάφος «Φατίχ» ξεκίνησε έρευνες στην αποκαλούμε ζώνη «Tuna-1» η οποία και βρίσκεται στην δυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις για την ανατολική Μεσόγειο. Είπε χαρακτηριστικά πως ο αγώνας της χώρας του στην ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη είναι ένας αγώνας για το μέλλον της. Επανέλαβε ότι η Τουρκία κάνει προσπάθειες για την προάσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δε θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top