Γενί Σαφάκ: 15 πολεμικά πλοία προστατεύουν το Oruc Reis

Αγκυροβολημένο στην Αττάλεια το τουρκικό ερευνητικό

Ρεπορτάζ Κατερίνα Τσαμούρη

Τρία 24ωρα έχουν περάσει από τη στιγμή που οι Τούρκοι εξέδωσαν την παράνομη NAVTEX κι ακόμα η Άγκυρα δεν έχει προχωρήσει σε επιθετική κίνηση. Η ελληνική πλευρά είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί με ψυχραιμία την κατάσταση, παραμένοντας σε στενή συνεργασία με την Αμερική. Για πρώτη φορά, δημοσιοποιούνται πλάνα του Oruc Reis από διεθνώς αναγνωρισμένο πρακτορείο ειδήσεων και όχι από την τουρκική μονταζιέρα. 

Navtex Καστελόριζο: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το πιο κρίσιμο 24ωρο

Τα πρώτα πλάνα του Όρους Ρέις, όπως τα μεταδίδει το Associated Press δόθηκαν στη δημοσιότητα. Παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας. Δίπλα του βρίσκονται και δύο τουρκικές φρεγάτες. Το Ανατολού μεταδίδει ότι το τουρκικό ερευνητικό θα ξεκινήσει για τη Μεσόγειο μετά τις απαραίτητες... προετοιμασίες. 15 τουρκικά πολεμικά πλοία, drones και μαχητικά F-16 «κατεβάζει» στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ερντογάν για να το «προστατέψουν , γράφει σήμερα η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ. Ακόμα 2 βοηθητικά σκάφη: το Άταμαν και το Τζενγκίζ Χαν «αγκαλιάζουν» το Όρους Ρεις.

Navtex Καστελόριζο: «Δύσκολη η κατάσταση, αλλά όχι ακόμη οριακή»

Παναγιώτης Θεοδωρακίδης: «Η υπερσυγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων, δείχνει ότι η Τουρκία βρίσκεται σε αδυναμία»

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, ταξίαρχος εν αποστρατεία και αμυντικός αναλυτής κ. Θεοδωρακίδης δήλωσε: «Η απάντηση δε χρειάζεται να είναι ένα πλοίο προς ένα τουρκικό. Η υπερσυγκέντρωση των τουρκικών δυνάμεων δείχνει σφάλαμα στρατηγικής. Όταν συγκεντρώνονται τα 3/5 του τουρκικού ενεργού στόλου, αντιλαμβάνεστε ότι σε τακτικό επίπεδο η Τουρκία βρίσκεται σε αδυναμία».

Ερντογάν: «Σε Συρία, Λιβύη και ανατολική Μεσόγειο αποκαλύπτεται η δύναμή μας»

«Τα ιστορικά επιτεύγματα που έχουμε επιτύχει σε διαφορετικά μέτωπα από τη Συρία έως τη Λιβύη, από την ανατολική Μεσόγειο έως και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποκαλύπτουν τη δύναμη της χώρας μας και τις ικανότητες του στρατού μας».

Navtex - Καστελόριζο: Πού αποσκοπεί η προκλητική συμπεριφορά Ερντογάν

Συμμαχική άσκηση Atlantic Resolve 2020: Αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη

2.000 πεζοναύτες, 1.800 οχήματα, 4 ελικόπτερα Σινούκ, 25 ελικόπτερα Απάτσι και 50 ελικόπτερα Black Hawk, έφθασαν με το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο ΝΑΤΟΪΚΗΣ άσκησης που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top