Τουρκία Καστελόριζο: Με 15 πλοία, drones και F16 πήγε στην Αν. Μεσόγειο

Τι αναφέρει δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ

Drones, μαχητικά αεροσκάφη F16 και πολεμικά πλοία επιστράτευσε η Άγκυρα για να συνοδεύσουν τον ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο επρόκειτο να απλώσει καλώδια στην ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή που έφτανε έως το Καστελόριζο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Πούτιν για τις τουρκικές ενέργειες

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ με τίτλο «Το προστατεύουν 15 πλοία». Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν χαμηλές πτήσεις πάνω από το Καστελόριζο. 

Navtex - Καστελόριζο: Στην Αττάλεια το τουρκικό γεωτρύπανο Oruc Reis

Το Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο στην Αττάλεια και όπως αναφέρει η εφημερίδα συνοδεύεται από δύο βοηθητικά σκάφη το Άταμαν και το Τζενγκίζ Χαν. 

Ελλάδα και Κύπρος απαντούν στην Τουρκία με Navtex στην ίδια περιοχή

Ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουντερίζ σε δηλώσεις του στη Γενί Σαφάκ ανέφερε πως την τελευταία φορά που η Τουρκία είχε ανακοινώσει έρευνα σε εκείνη την περιοχή ήταν τον Οκτώβριο του 2018, όμως επειδή τότε δεν είχε ανακηρύξει υφαλοκρηπίδα και δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία με τη Λιβύη, τελικά οι έρευνες δεν πραγματοποιήθηκαν. 

Επιμένει η Τουρκία: «Εντός της υφαλοκρηπίδας μας η Navtex για Καστελόριζο»

Υποστήριξε τέλος πως η Τουρκία προηγείται αυτή τη στιγμή 1 – 0 και ότι επειδή η Ελλάδα δεν έχει δηλώσει υφαλοκρηπίδα στην περιοχή εκείνη δεν έχει δικαίωμα να εκδώσει NAVTEX για τη συγκεκριμένη περιοχή. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top