Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Πούτιν για τις τουρκικές ενέργειες

Ο Κ.Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς και της ανατ. Μεσογείου

Με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επικοινωνία, κατά την οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά.

Καστελόριζο- Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Όλα είναι υπό έλεγχο. Μην ανησυχείτε καθόλου»

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα το 2016

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα το 2016- φώτο Eurokinissi

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ: Την ενημέρωσε για τις τουρκικές προκλήσεις

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο για τη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες νότια του Καστελόριζου, καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονεί στην ανατολική Μεσόγειο η παράνομη τουρκική δραστηριότητα.

Τηλεφώνημα Μέρκελ σε Ερντογάν μετά τη NAVTEX για το Καστελόριζο

Ακόμη, έθεσε και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, «γεγονός που αποτελεί πρόκληση για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο» και έχει τη σημασία του με δεδομένο ότι για την ελληνική πλευρά η ρωσική αντίδραση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες και ηγέτες των χωρών μετά τις πρόσφατες προκλητικές τουρκικές ενέργειες. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top