Νέος κομήτης πλησιάζει τη Γη - Ορατό από την Ελλάδα το φαινόμενο

Πότε θα περάσει από τον πλανήτη μας;

Κομήτης

Ο C/2020 F3 (NEOWISE) είναι ο νέος κομήτης, προερχόμενος από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του ηλιακού συστήματος, ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα μακριά από τη Γη και σύμφωνα με τις προβλέψεις στις 22 Ιουλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πιο κοντινό του πέρασμα από τον πλανήτη μας.

Βρετανία: Γερανός έπεσε πάνω σε ταράτσες σπιτιών - Ένας νεκρός. 

Το φαινόμενο, όπως είναι φυσικό έχει τραβήξει το ενδιαφέρον όλων των αστρονόμων και όχι μόνο με τους αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να έχουν ήδη καταφέρει να το απαθανατίσουν, λόγω της θέσης τους ψηλά στην ατμόσφαιρα.

Ο κομήτης διαμέτρου πέντε χιλιομέτρων, μπόρεσε να περάσει αλώβητος από τον Ήλιο στις 3 Ιουλίου και κατά την επιστροφή του στις εσχατιές του ηλιακού συστήματος, η πορεία του θα διασταυρωθεί με εκείνη της Γης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Συγκίνηση στο Μπέργκαμο: Δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς με κορωνοϊό στη ΜΕΘ

Το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας ενημέρωσε ότι η κοντινή απόσταση που βρέθηκαν κομήτης και Ήλιος (44 εκατ. χλμ) είχε ως αποτέλεσμα να «ψηθούν» τα εξωτερικά στρώματα του κομήτη, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη αερίων και σκόνης από την παγωμένη επιφάνεια, δημιουργώντας μία μεγάλη ουρά.

Οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι η απόσταση των έως 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, από όπου θα περάσει ο κομήτης, θεωρείται ασφαλής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top