Συγκίνηση στο Μπέργκαμο: Δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς με κορωνοϊό στη ΜΕΘ

Η μεγάλη μάχη των γιατρών επί 137 ημέρες

Δείτε στο βίντεο τα μηνύματα που έστελναν οι Ιταλοί γιατροί τον Μάρτιο, με τα πρόσωπά τους σημαδεμένα από τη συστηματική χρήση μασκών.

Ρίγη συγκίνησης κατέκλεισαν την Τετάρτη τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο νοσοκομείου του Μπέργκαμο στην Ιταλία, καθώς μετά από 137 ημέρες, η ΜΕΘ του νοσοκομείου άδειασε από ασθενείς με κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική πόλη αποτελεί σύμβολο των υπεράνθρωπων προσπαθειών γιατρών και νοσοκόμων, κατά του θανατηφόρου ιού, αλλά και για την περιοχή της Ιταλίας που επλήγη με τον πιο βίαιο τρόπο από την ασθένεια αυτή. Σε δωμάτια του νοσοκομείου υπάρχουν ακόμη λίγοι ασθενείς που είναι πλέον αρνητικοί, και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα, μετά από ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της επιδημίας, οι 400 γιατροί, νοσοκόμοι και υπεύθυνοι για την καθαριότητα, ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή τους για τον σπουδαίο στόχο που σήμερα μπόρεσαν να πετύχουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top