Σερβία: Ο Βούτσιτς πήρε πίσω την απόφαση για lockdown 

Θα ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα

Δείτε στο βίντεο τα επεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι μετά την ανακοίνωση νέου lockdown στην πόλη.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς ανακοίνωσε σε διάγγελμα του ότι αποσύρεται η απόφαση για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι λόγω έξαρσης του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, παίρνοντας πίσω τη χθεσινή ανακοίνωση.

Σερβία: Εισβολή διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο με αφορμή το νέο lockdown

Μάλιστα, τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αποφασίστηκε να μην επιβληθεί lockdown στο Βελιγράδι, αλλά να εφαρμοστούν κάποια περιοριστικά μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο από την κυβέρνηση.

Σερβία για κλείσιμο συνόρων: «Δυσάρεστη και κακή η απόφαση της Ελλάδας»

«Έκρηξη» κρουσμάτων στη χώρα

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση ο Σέρβος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Τετάρτη είναι η δεύτερη πιο δύσκολη ημέρα μετά τη χθεσινή, καθώς το τελευταίο 24ωρο, επιβεβαιώθηκαν 350 νέα κρούσματα, ενώ 11 ασθενείς έχασαν τη μάχη απέναντι στην πανδημία.

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για τη Σερβία

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 111 ασθενείς. Μάλιστα, ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι «Δεν έχουμε ούτε μία ελεύθερη κλίνη στα νοσοκομεία» και κάλεσε τον κόσμο να μη βγαίνει να διαδηλώνει, όχι διότι φοβάται τις διαδηλώσεις, αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος διάδοσης της νόσου. Αναφερόμενος στα επεισόδια, χθες βράδυ, χαρακτήρισε πολιτική βία αυτό που συνέβη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top