Σερβία για κλείσιμο συνόρων: «Δυσάρεστη και κακή η απόφαση της Ελλάδας»

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι βλάπτονται τα συμφέροντα της χώρας μας

Τα σύνορά της αποφάσισε χθες να κλείσει η Ελλάδα για τους Σέρβους υπηκόους, εξαιτίας αύξησης του αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για τη Σερβία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση που έλαβε χθες για την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων πολιτών, ωστόσο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του χαρακτηρίζοντας «δυσάρεστη και κακή την απόφαση» και υπογράμμισε ότι «κυρίως βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας».

Ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα - Έκλεισαν τα σύνορα για τους Σέρβους

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτςς σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας δήλωσε ότι η απόφαση της Ελλάδας λήφθηκε εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και διότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κάποιοι Σέρβοι τουρίστες, που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες. Εκτίμησε ότι, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη Σερβία. 

Κορωνοϊός: Σοκ στους επαγγελματίες της Β. Ελλάδας που δούλευαν με Σέρβους
 

Έντονη δυσφορία εκφράζεται από τους τουριστικούς πράκτορες. Η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA) χαρακτήρισε άδικη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και κάλεσε τους τουριστικούς φορείς στην Ελλάδα να αντιδράσουν.

Είναι σωστή η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα για τους Σέρβους;

Χθες στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 302 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ κατέληξαν πέντε ασθενείς. Έτσι, οι θάνατοι από τον κορωνοϊό έφτασαν τους 311 και το σύνολο των κρουσμάτων 16.131. Το Βελιγράδι αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία έξαρσης του νέου ιού. Εκτός από τα  πέντε νοσοκομειακά συγκροτήματα στην πρωτεύουσα που έχουν ενταχθεί στο σύστημα των «Covid-19 νοσοκομείων» δημιουργείται και προσωρινή νοσοκομειακή δομή χωρητικότητας 500 κλινών στο κλειστό στάδιο μπάσκετ «Arena». Στη Σερβία συνολικά σε έντεκα πόλεις επιβλήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Στο Κόσοβο επίσης υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού και χθες το απόγευμα η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία από τις 9:00 η ώρα το βράδυ μέχρι τις 6:00 η ώρα το πρωί σε τέσσερις πόλεις μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα Πρίστινα. Χθες στο Κόσοβο κατέληξαν 9 ασθενείς (75 συνολικά από την εκδήλωση της πανδημίας) ενώ επιβεβαιώθηκαν 178 νέα κρούσματα.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top