Κορωνοϊός: Σοκ στους επαγγελματίες της Β. Ελλάδας που δούλευαν με Σέρβους

H Eλλάδα έκλεισε τα σύνορα με τη Σερβία έως τις 15 Ιουλίου

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μετά την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα για τους Σέρβους τουρίστες, καθώς πολλοί από αυτούς που ήρθαν στη χώρα μας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.  Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετέβη στον Προμαχώνα όπου σχηματίζονται ουρές εκδρομέων από τα Βαλκάνια, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Μέχρι σήμερα οι Σέρβοι επισκέπτες περνούσαν από τον Προμαχώνα μιας και τα σύνορά μας με τα Σκόπια είναι κλειστά. Από αύριο το πρωί όμως και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα κλείνουν γι’ αυτούς, ενώ αναμένεται να ανοίξουν και πάλι στις 15/07.

Στη Σερβία υπάρχει μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων μιας και η κυβέρνηση:

  • Επιτρέπει τα μπαρ και τα καφέ να δουλεύουν και στους εσωτερικούς χώρους
  • Eεπιτρέπει τις διοργανώσεις αθλητικών αγώνων με κόσμο

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 9 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα μας, τα 7 είναι επισκέπτες σερβικής καταγωγής.

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για τη Σερβία

Κορωνοϊός: Σοκ στους επαγγελματίες της Βόρειας Ελλάδας που δούλευαν με Σέρβους

Ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα δηλώνουν ξαφνιασμένοι με τις εξελίξεις. Υποστηρίζουν πως ο τουρισμός από τα Βαλκάνια ήταν η τελευταία τους ελπίδα καθώς στηρίζονται κυρίως στους Σέρβους. Όπως λένε, προτεραιότητα αποτελεί η υγεία, ωστόσο και η δική τους κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα, τα 7 εισαγόμενα – Κανένας νέος θάνατος

Συνωστισμός στον Προμαχώνα

Φρένο στους τουρίστες από τη Σερβία, χειρόφρενο οι τουρίστες από τη Βουλγαρία οι οποίοι κόλλησαν στις ουρές του Προμαχώνα.
Η αναμονή δεν είναι και το πιο ευχάριστο ξεκίνημα διακοπών, όμως οι ελληνικές αρχές δεν παίρνουν ρίσκα.

Απαραίτητοι οι επισκέπτες για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να  διατηρήσει την ισορροπία. Από τη μία οι ξένοι επισκέπτες είναι απαραίτητοι για την οικονομία μας, από την άλλη ο κίνδυνος των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι ορατός.  

Σερβία: «Απόλυτα Δικαιολογημένη Η Απόφαση Να Κλείσουν Τα Σύνορα»

Κορωνοϊός: Δυσοίωνες προβλέψεις Economist για την πανδημία

Την ίδια στιγμή, δυσοίωνα βλέπουν τα πράγματα ερευνητές στη Μασαχουσέτη όπως γραφεί άρθρο του Economist. Το εφιαλτικό σενάριο που περιγράφουν λέει ότι χωρίς κάποια ιατρική πρόοδο, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων θα ανέλθει στα  600 εκατομμύρια μέχρι την άνοιξη του 2021. Σε αυτό το σημείο, θα έχουν πεθάνει ακόμα και 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top