Σερβία: Εισβολή διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο με αφορμή το νέο lockdown

Ζητούν την παραίτηση του προέδρου Βούτσιτς

Βίαια επεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι / Reuters

Αστυνομικοί συνεπλάκησαν με διαδηλωτές στο Βελιγράδι της Σερβίας, όταν επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο του Κοινοβουλίου, με αφορμή την ανακοίνωση του προέδρου της χώρας ότι θα επιβληθεί νέο lockdown λόγω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σερβία για κλείσιμο συνόρων: «Δυσάρεστη και κακή η απόφαση της Ελλάδας»

Στο κοινοβούλιο της Σερβικής πρωτεύουσας επικράτησε αναστάτωση, με τους διαμαρτυρόμενους να ζητούν την απαλλαγή του προέδρου Βούτσιτς από τα καθήκοντά του και την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια. Οι διαδηλωτές από την πλευρά τους εξαπέλυσαν φωτοβολίδες, πέτρες, μπουκάλια και αυγά με επίκεντρο τα ΜΑΤ.

 

Εικόνα από τις διαδηλώσεις στο Βελιγράδι / AP Images

Σε ορισμένες περιπτώσεις μέλη από ακροδεξιές οργανώσεις προχώρησαν σε οδομαχίες με τους αστυνομικούς.

Μετά από απανωτές προσπάθειες, μια μικρή μερίδα διαδηλωτών κατάφερε τελικά να «σπάσει» τον αστυνομικό κλοιό αργά τη νύχτα και να εισχωρήσει στο κτήριο με την αστυνομία στη συνέχεια να τους απωθεί. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της χώρας, τα νέα κρούματα κορωνοϊού στη Σερβία ανέρχονται στα 299, ενώ καταγράφηκαν και 13 θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο. Στο σύνολό τους τα κρούσματα φτάνουν τα 16.719 και οι θάνατοι από τον ιό τους 330. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top