Ιταλία: 49 νέα κρούσματα Covid-19 σε κωμόπολη - 100 στρατιώτες στην περιοχή

Άτομα σε καραντίνα προσπάθησαν να φύγουν

κορωνοϊός Ιταλία

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές υπηρεσίες της Ιταλίας, όταν επιβεβαιώθηκαν 49 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην κωμόπολη Μοντραγκόνε, βόρεια της Νάπολης. 

Κορωνοϊός: Ανησυχία ΠΟΥ για τη αύξηση νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται, κυρίως, για Βούλγαρους πολίτες οι οποίοι ζουν σε τέσσερα κοντινά κτιριακά συγκροτήματα και εργάζονται στον γεωργικό τομέα. Η περιοχή τέθηκε σε απομόνωση, αλλά σήμερα ένας αριθμός των ανθρώπων αυτών που έχουν μπει σε καραντίνα προσπάθησε να απομακρυνθεί, και τελικά επέστρεψε μόνο έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση με την τοπική αστυνομία.

 

Μετά τον κορωνοϊό...τι; Πόση Ευρώπη «αντέχουν» οι πολίτες

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε έπειτα από συνεννόηση και με την περιφέρεια της Καμπανίας, ανακοίνωσε ότι θα σταλούν άμεσα στην περιοχή περίπου εκατό στρατιώτες, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού χωρίς προβλήματα στην «κόκκινη ζώνη».

Ακόμα, 19 από τους πολίτες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό έχουν μεταφερθεί σε ειδική νοσοκομειακή μονάδα στην περιοχή Μανταλόνι ενώ, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, αναμένεται να εισαχθούν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, κάποιοι από τους αλλοδαπούς που μολύνθηκαν με κορωνοϊό, φέρεται να έχουν φύγει από το Μοντραγκόνε και δεν είναι εύκολο να εντοπισθούν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top