Τσαβούσογλου: Όνειρο της Ελλάδας ότι κάθε νησί μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα

«Δώσαμε στα νησιά αυτά χωρικά ύδατα 6 μιλίων» υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Ιδιαίτερα προκλητικός απέναντι στη χώρα μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αυτή τη φορά σε τηλεοπτική του συνέντευξη. 

Τσαβούσογλου: «Θέλουμε μοιρασιά στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ενώπιον μεγάλου αριθμού Τούρκων τηλεθεατών του CNN Turk ότι δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα κάθε νησί και παρουσίασε τους δικούς του χάρτες με την «τουρκική υφαλοκρηπίδα».
 

Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Γαλλία ευθύνονται για θανάτους σαν του Φλόιντ!  

«Η Ελλάδα λέει ότι κάθε νησί έχει υφαλοκρηπίδα. Εμείς λέμε ότι κάθε νησί δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα. Ειδικά όταν ένα νησί είναι πολύ μακριά από την ηπειρωτική χώρα, δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου σε έντονο ύφος. 

Τσαβούσογλου:«Η Αγιά Σοφιά είναι δικιά μας και θα την κάνουμε ό,τι θέλουμε»

«Η Ελλάδα ισχυρίζεται πως το Καστελλόριζο με έκταση 10 τετρ. χιλιομέτρων, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Κας, μπορεί να διαθέτει θαλάσσια έκταση 40.τετ. χλμ. Προσπαθούν να αφήσουν σε μας μια περιοχή, αυτή την κόκκινη περιοχή. Δημοσίευσαν έναν χάρτη της Σεβίλλης κτλ. Εμείς λέγαμε πως αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, η Ελλάδα είχε αυτά τα όνειρα», τόνισε του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Στη συνέχεια έδειξε τον χάρτη με τη διεκδίκηση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου υποστηρίζει ότι η Ρόδος και η Κρήτη δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα.

«Εμείς καθορίσαμε και τα δυτικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας. Δώσαμε στα νησιά αυτά χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Αυτό είναι το σωστό. Εδώ τα νησιά μπορούν να έχουν χωρικά ύδατα, αλλά όχι υφαλοκρηπίδα», είπε.

Συμφωνία Τουρκίας - ΗΠΑ για συνεργασία στη Λιβύη

Ο Τούρκος Υπουργός εξωτερικών πάλι έβαλε στο παιχνίδι και τις ΗΠΑ λέγοντας ότι ο Τραμπ πρότεινε στον Ερντογάν να συνεργαστούν για τη Λιβύη, κάτι που όπως τόνισε είδαν θετικά. 

Σύνοδος κορυφής ΕΕ: Τουρκική προκλητικότητα στην ατζέντα 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στη Μεσόγειο στην Σύνοδο κορυφής της ΕΕ ζητώντας μάλιστα κυρώσεις για την Τουρκία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top