Γερμανία: Επικίνδυνος προορισμός η Τουρκία - Ευνοείται η Ελλάδα

Έντονες οι αντιδράσεις της Τουρκίας μετά την ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ

Δείτε το βίντεο για τον ελληνικό τουρισμό, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στην Τουρκία μετά την απόφαση της Γερμανίας να τη βγάλει εκτός αγοράς για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, γεγονός που ευνοεί ακόμα περισσότερο τον ελληνικό τουρισμό. 

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας αποφάσισε να συμπεριλάβει την Τουρκία στις λεγόμενες «περιοχές κινδύνου» που σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στη Γερμανία από την Τουρκία.

Έτσι, μετά τη γερμανική ανακοίνωση αυξάνονται οι προσδοκίες ότι φέτος η χώρα μας μπορεί να έχει περισσότερους τουρίστες.

Αίγυπτος και Μαρόκο στις χώρες «υψηλού κινδύνου»

Η Γερμανία έχει δημιουργήσει μία λίστα 130 χωρών, οι οποίες αποτελούν «περιοχές κινδύνου». 

Ανάμεσά τους βρίσκονται η Αίγυπτος και το Μαρόκο, άλλοι δύο δημοφιλείς μεσογειακοί τουριστικοί προορισμοί για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, κάτι που επίσης μπορεί να ενισχύσει τις αφίξεις στη χώρας μας.

Έντονη η αντίδραση της Τουρκίας

Άμεση ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση του Βερολίνου που «αμαυρώνει» την εικόνα της χώρας του εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για την αρνητική αυτή εξέλιξη για τον τουρκικό τουρισμό. Μάλιστα, σε δηλώσεις του σε γερμανικά ΜΜΕ έσπευσε να διαφημίσει τη χώρα του τονίζοντας πως δεν κατανοεί «τους επιστημονικούς λόγους πίσω από αυτή την απόφαση του Βερολίνου».

Όπως μετέδωσε το γερμανικό δίκτυο ARD, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Χάικο Μάας να στείλει Γερμανούς εμπειρογνώμονες στην Τουρκία για να ελέγξουν την κατάσταση. Για να προσελκύσει η χώρα του τουρίστες, ο Τσαβούσογλου διευκρίνισε πως η Τουρκία θα αναλάβει όλα τα έξοδα νοσηλείας, σε περίπτωση που αρρωστήσει ένας παραθεριστής.

Αν και η Τουρκία τα τελευταία χρόνια βλέπει αισθητή μείωση των Γερμανών τουριστών, παραμένει ένας από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς για αυτούς.

Με βάση την άρτια διαχείριση της κρίσης από την Ελλάδα και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν αναμένεται να μπει στη «λευκή λίστα» του Βερολίνου νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο, πολλοί θεωρούν ότι, σοι Γερμανοί τελικά αποφασίσουν να ταξιδέψουν για διακοπές στη Μεσόγειο, θα οδηγηθούν πιο εύκολα στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι μέχρι τώρα οι υπόλοιποι κορυφαίοι μεσογειακοί προορισμοί για τους Γερμανούς είναι η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top