Τουλάχιστον 5.000 νεκρούς λόγω κορωνοϊού φέρεται να έχει η Βόρεια Κορέα

Τι φανερώνει μυστική έκθεση που διέρρευσε στο διαδίκτυο

Πλάνα από τη συνάντηση των Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλ Τραμπ / Reuters

Σύμφωνα με μυστική έκθεση που διέρρευσε στην ιστοσελίδα Daily NK, φανερώνει πως χιλιάδες κάτοικοι τέθηκαν σε καραντίνα και 5.000 από αυτούς «πιθανότατα έχουν καταλήξει». Η ιστοσελίδα, που εδρεύει στη Σεούλ και καταγράφει ειδήσεις που αφορούν στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει πως εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες πολίτες σε καραντίνα.

Κορωνοϊός: 417.773 οι νεκροί παγκοσμίως- Περίπου 7,5 εκατ. τα κρούσματα

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει δώσει το παραμικρό στοιχείο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, όπου σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, έχει θέσει σε καραντίνα όλες τις κυβερνητικές εγκαταστάσεις, καθώς 865 άτομα που εργάζονται σε αυτές, έχουν παρουσιάσει συμπτώματα του ιού.

Η έκθεση δίνει λεπτομερή στοιχεία για τους αριθμούς κρουσμάτων στις επαρχίες της χώρας, ενώ τονίζει ότι τα 865 άτομα που αναφέρονται στην έκθεση, βρίσκονται σε καραντίνα κτίρια όπως ξενοδοχεία, ή θέρετρα. Σύμφωνα με πηγή της Daily NK, οι εγκαταστάσεις καραντίνας δεν παρέχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων. Η έκθεση αναφέρει πως η χώρα έχει θέσει σε καραντίνα 15.000 κατοίκους περίπου και πως το 35% αυτών πιθανότατα έχει καταλήξει.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top